NIČ VEČ S PROSTOSTI

Anis Ličina se po premoru ni vrnil v sodno dvorano

Sodnik mu je odredil pripor.
Fotografija: Anis Ličina. FOTO: Voranc Vogel
Odpri galerijo
Anis Ličina. FOTO: Voranc Vogel

Sodišče je v nadaljevanju sojenja domnevnim trgovcem z drogo odredilo pripor obtoženemu Anisu Ličini. Ta se je do zdaj branil s prostosti, da bi zagotovili njegovo navzočnost na sojenju, pa je sodišče zdaj zanj odredilo pripor, poročata časnika Dnevnik in Večer. Po poročanju omenjenih časnikov se že nekajkrat ni udeležil glavnih obravnav na sodišču, je pa za svoje izostanke vedno dostavil dokaze. Na torkovi glavni obravnavi pa je na opozorilo sodnika Srečka Škrebca o izostankih dejal, da se sojenj ne misli udeleževati.

image_alt
Razvpiti Slovenec v vrtec poklical policiste


Po odrejenem premoru med glavnim sojenjem se Ličina ni več vrnil na obravnavo, zato se je sodnik Škrebec posvetoval s tožilko Tamaro Gregorčič. Ta je predlagala, naj sodišče odredi prisilni privod, če bi bil neuspešen, pa pripor. Po posvetovanju sodnega senata je nato sodnik Škrebec odredil pripor zaradi neupoštevanja sodišča in zagotovitve njegove navzočnosti na sodišču. Odvetnik obtoženega Miloš Zarić in Ličina sklepa o odreditvi pripora še nista prejela.
 

Znano, kakšno vlogo v kriminalni združbi naj bi imel Ličina


Obtožnica sicer bremeni 33 obtoženih, od tega je 19 že obsojenih, saj so s tožilstvom podpisali sporazum oz. so krivdo priznali na predobravnavnem naroku. 14 obtoženih, med njimi tudi domnevni vodja združbe Aleš Zupančič, krivde ni priznalo in jim sodijo po rednem postopku. Ličini tožilstvo pripisuje vlogo Zupančičevega kurirja. Na preiskovalnem oddelku ljubljanskega okrožnega sodišča zoper Ličino poteka tudi sodna preiskava v zvezi z nasilnimi protesti 5. novembra lani v Ljubljani.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije