PRIDELKI

Anica in Franc razposajena: Narava ga je dobro obdarila

Za korenček z vrta Anice in Franca Klejnoška bi lahko dejali neverjetno, a resnično.
Fotografija: Če bi še imel vrat in glavo, bi bil ... FOTO: O. B.
Odpri galerijo
Če bi še imel vrat in glavo, bi bil ... FOTO: O. B.

COGETINCI – Iztekajoče se eno najbolj vročih poletij v zadnjih nekaj desetletjih, ko ni manjkalo niti dežja niti toče in drugih nevšečnosti, gotovo ni bilo ugodno za kmetovalce, vinogradnike, sadjarje, vrtnarje, čebelarje ... Kljub temu pa bo poletje 2019 vsaj nekaterim pridelovalcem vrtnin ostalo v nadvse lepem spominu, saj so kljub slabšim vremenskim pogojem na njihovih vrtovih ter na njivah, zrasli pridelki velikani ali pa kakšni nenavadni vzorci sadežev, za katere bi lahko dejali, da so neverjetni, a resnični. Med temi je tudi korenček, ki je zrasel na vrtu Anice in Franca Klejnoška iz Cogetincev v Slovenskih goricah.

Lep korenček ima dobesedno podobo človeka – moške osebe, od srca do gležnjev, kar je presenetilo tudi upokojena Anico in Franca, ki se ukvarjata tudi z vrtnarstvom, predvsem iz ljubezni do dobrih domačih pridelkov in tudi zaradi rekreacije. »Dejansko sva bila prijetno presenečena, da nam je narava podarila takšen primerek korenčka. Zato ga še nisva pojedla, saj ga je Anica pospravila 'na hladno', tako da bo še nekaj časa počakal,« nam je povedal vedno razpoloženi Franc.

Anica in Franc imata sicer dva sina ter po dva vnuka in vnukinji, živita pa v novi hiši na njeni domačiji v Cogetincih, kamor sta se priselila iz bližnjega Grabonoša. Zanimivo, da je bil v vojski, v bosanskem Travniku, frizer in brivec. Njegov osnovni poklic pa je pleskarstvo in 21 let ga je opravljal na Bavarskem v Nemčiji. Zaradi zdravstvenih težav so ga leta 1991 invalidsko upokojili in zdaj ima veliko časa za svojo Anico, otroke, vnuke, prijatelje, kokoši, vrt ...

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije