EKSKLUZIVNO

Aleksandra Pivec pod hudimi pritiski napoveduje umik iz Desusa

Predsednica potrdila, da resno razmišlja o ustanovitvi nove sredinske stranke.
Fotografija: Aleksandra Pivec je obiskala rojake v Jeruzalemu in javno razmišljala o svoji prihodnosti. FOTO: O. B.
Odpri galerijo
Aleksandra Pivec je obiskala rojake v Jeruzalemu in javno razmišljala o svoji prihodnosti. FOTO: O. B.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano zadnje dni avgusta skupaj s kmetijami in z nosilci projektov pripravlja kampanjo, s katero želijo predstaviti dobre zgodbe, ki obstajajo tudi zaradi pomoči evropskih sredstev in prispevajo k pomenu lokalne pridelave hrane, ohranjanja podeželske krajine, preživljanja aktivnega prostega časa in dopustov na podeželju.

Aktivnosti se odvijajo tudi v Prlekiji, saj v tem času organizirajo na destinaciji Jeruzalem Slovenija, ekodneve odprtih vrat, kjer se vsak dan odvijajo zanimivi dogodki. Ob začetku z današnjo soboto je v okviru dneva odprtih vrat socialnega podjetja Eko Prlekija dogajanje na ekološki tržnici na Svetinjah nedaleč od Ormoža obiskala tudi domačinka, ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec. Ob pohvali, ki jo je izrekla rojakom, da uspešno skrbijo za domačo ekološko oskrbo prebivalstva, je trenutno najbolj obremenjena članica slovenske vlade, njena podpredsednica in kmetijska ministrica kratko spregovorila tudi o aktualnem trenutku na slovenskem političnem nebu.

Čeprav je pod hudim pritiskom, saj so ji mnogi obrnili hrbet, je kmetijska ministrica in aktualna predsednica stranke Desus v pogovoru za Slovenske novice potrdila, da ima »prenizek pritisk«. Vsekakor jo bolijo »številni očitki o zlorabi položaja«, a je povedala, da ni storila ničesar protizakonitega.

Presenetili so jo poslanci Desusa in njen ministrski kolega Tomaž Gantar, ki so ji obrnili hrbet. O svojem predhodniku Karlu Erjavcu pa ne želi izgubljati besed.


Kljub vsem pritiskom pa se je med rojaki v Jeruzalemu, med njimi so bili tudi nekateri najbližji sorodniki, počutila zelo lepo. Vsekakor ji iz glave ne gredo pritiski z vseh strani, a tudi sama se ne misli vdati.


Pivec: Slovenija potrebuje sredinsko stranko


V slogu trmaste in 'kunštne' Prlečke je v posebnem pogovoru za Slovenske novice zatrdila, da »se nikoli ne bom predala, ne na mestu ministrice in ne na predsedniškem položaju v stranki. Do konca se bom borila, torej vse do kongresa stranke. Če pa se zgodi, da bom vse eno morala oditi s čela Desusa, s čimer se bo potrdilo, da me v stranki ne potrebujejo, pa bom šla na svoje. Ustanovila bom novo politično stranko, ki bo gotovo uspešna na slovenskem političnem nebu«, nam je povedala Aleksandra Pivec.

Na dodatno vprašanje pa je dodala, da nova stranka ne bo ne leva in ne desna. »Slovenija potrebuje predvsem sredinsko stranko, ki si bo prizadevala za veliko večino državljanov. Tukaj predvsem mislim na kmetijce, upokojence, invalide in sploh vse ranljive skupine. Prav takšno stranko nameravam ustanoviti, če me v Desusu več ne bodo potrebovali«, nam je potrdila Pivčeva.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije