DONACIJA SPARBECEDA

Dobrodelnost: deset tisoč evrov otrokom z bralnimi težavami (FOTO)

Višino donacije so določili uporabniki aplikacije.
Fotografija: Donacija. FOTO: Spar Slovenija
Odpri galerijo
Donacija. FOTO: Spar Slovenija

Marca ste lahko na trgovskih policah znanega slovenskega trgovca opazili posebne testenine Sparbeceda v obliki vseh 25 črk slovenske abecede. Z njimi je prek aplikacije Spar plus na zanimiv način spodbudil otroke in njihove starše, da skozi igro krepijo besedni zaklad.

Projekt pa je imel tudi dobrodelno noto. Kot pojasnjuje Spar Slovenija, je prejšnji teden svečano predal donacijo v skupni vrednosti 10.000 EUR trem izbranim ustanovam, ki pomagajo otrokom z učnimi in bralnimi težavami. Te so: Center za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne IRIS, Zavod Mavrični bojevniki, kjer nudijo pomoč mladim z motnjo ADHD (motnja pozornosti in hiperaktivnosti) in Društvo Bravo – društvo za pomoč otrokom in mladostnikom s specifičnimi učnimi težavami.

Višino donacije za posamezno ustanovo so s svojim glasom določili uporabniki aplikacije Spar plus, ki so med 21. marcem in 21. aprilom sodelovali v nagradni igri. Iz naključno izbranih črk so uporabniki sestavljali besede in za vsako pravilno dobili glas. Tega so nato podarili izbrani ustanovi.

Jadranje, doživljajski poligon in izobraževalna konferenca

Dejan Sotirov in David Kovačič. FOTO: Spar Slovenija
Dejan Sotirov in David Kovačič. FOTO: Spar Slovenija
Skupaj so zbrali 386.500 besed oz. glasov. Največ glasov so sodelujoči namenili Centru Iris (144.085 glasov), ki je prejel donacijo v višini 5.000 evrov, sledita Zavod Mavrični bojevniki (140.376) s 3.000 evri in društvo Bravo (102.039), ki je prejelo donacijo v vrednosti 2.000 evrov.

V Centru IRIS bodo donirana sredstva namenili za skupinsko jadranje otrok in za nakup pripomočkov za lažje spremljanje pouka. V Zavodu Mavrični bojevniki bodo sredstva porabili za izgradnjo doživljajskega gozdnega poligona Mavrični gaj, katerega namen je izvedba taborov in ostalih aktivnosti v naravi. V društvu Bravo bodo z donacijo pokrili del stroškov za organizacijo njihove vsakoletne izobraževalne konference.

Nastja Strnad: Jadranje je za otroke s posebnimi potrebami nepozabno doživetje

Nastja Strnad in David Kovačič. FOTO: Spar Slovenija
Nastja Strnad in David Kovačič. FOTO: Spar Slovenija
»Izjemno smo veseli donacije podjetja Spar Slovenija. V Centru IRIS smo se odločili, da bomo vsaj del prejetih sredstev namenili aktivnosti, ki jo želimo izpeljati skoraj vsako leto, to je »Jadranje za jutri«. Jadranje z vrstniki je za otroke s posebnimi potrebami nepozabno doživetje, s strokovnim in timskim pedagoškim delom pa se v tem času lahko doseže odlična socialna dinamika skupine. Gre za izkustveno učenje, ki ga v tej obliki morda nikoli v življenju ne bi bili deležni. Izjemno me veseli, da nas je do poklonjenih sredstev pripeljala posrečena besedna igra Sparbeceda, ki je spodbujala radovednost otrok, opismenjevanje, branje in širjenje besednega zaklada. Hvala vsem,« je ob prejemu donacije dejala Nastja Strnad, podravnateljica Centra IRIS.

Generalni direktor: Veseli me, da lahko prispevamo k lepšemu jutri otrok

»S projektom SPARBECEDA smo nagovorili otroke in njihove starše, naj z igro s testeninami na zabaven način širijo svoj besedni zaklad. Hkrati smo vključili naše kupce, da so s svojimi glasovi pomagali razdeliti donacijo. To smo v celoti namenili ustanovam, ki pomagajo otrokom s specifičnimi učnimi težavami, in nas s svojim delom navdihujejo. Veseli me, da lahko s podarjenimi sredstvi prispevamo k lepšemu jutri otrok in mladostnikov, ki so sredi procesa učenja in osvajanja znanja, tudi novih besed,« je dejal David Kovačič, generalni direktor Spar Slovenija, ki je ustanovam predal donacijo.

 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas