IMEL JE ZDRAVSTVENE TEŽAVE

Poglejte, kako se je zahvalil deček, ki so ga s helikopterjem rešili na območju Krnskega jezera

Reševanje je bilo zaradi vremenskih razmer zahtevno.
Fotografija: Po risbicah sodeč, mu bo kljub vsem okoliščinam polet s policisti le ostal v lepem spominu. FOTO: Osebni arhiv
Odpri galerijo
Po risbicah sodeč, mu bo kljub vsem okoliščinam polet s policisti le ostal v lepem spominu. FOTO: Osebni arhiv

Na območju Policijske uprave Nova Gorica je dežurna helikopterska ekipa, ki so jo sestavljali policisti Letalske policijske enote, policista Gorske enote in pripadniki Gorske reševalne zveze Slovenije, prejšnji teden izvedla reševanje dečka na območju Krnskega jezera.

Deček, ki je bil v spremstvu enega od staršev, je imel zdravstvene težave. Po klicu na pomoč so gorski reševalci najprej na tleh pripravili teren za prihod helikopterja, dečka in starša pa so policisti PU Nova Gorica z jeklenico dvignili v helikopter ter prepeljali v zdravstveno ustanovo. Na območju Krna je bila tega dne nizka oblačnost z vetrom in dežjem, kar so težke okoliščine že za pohodnike, v takem vremenu pa je tudi reševanje bistveno zahtevnejše.

Na območju Krna je bila tega dne nizka oblačnost z vetrom in dežjem. FOTO: PU Nova Gorica
Na območju Krna je bila tega dne nizka oblačnost z vetrom in dežjem. FOTO: PU Nova Gorica

Uspešna akcija

Kljub zahtevnim razmeram je bilo zaradi vloženega truda tako reševalcev kot posadke letalske policijske enote reševanje uspešno zaključeno.

»Veseli smo bili informacije, da malček okreva. To pa nam je na svoj način sporočil kar sam, saj nam je poslal skrbno izdelane risbice, s katerimi nam je pokazal, kako je doživel vožnjo s helikopterjem. Po risbicah sodeč, mu bo kljub vsem okoliščinam polet s policisti le ostal v lepem spominu. Nam pa tudi. Nanj se bomo namreč večkrat spomnili, saj bodo njegove risbice krasile naše policijske prostore. Policijsko delo je izjemno zahtevno in težko. A ob takih trenutkih pozabimo na vse. Prav iskrene otroške zahvale nas najbolj neposredno opomnijo, kako smiselno je delati za blaginjo drugega,« je povedal Simon Rosič s PU Nova Gorica.

FOTO: Osebni arhiv
FOTO: Osebni arhiv
FOTO: Osebni arhiv
FOTO: Osebni arhiv

Preberite še:

image_alt
Pohodniki v slabo voljo spravili tudi policiste: poglejte, kakšni so bili (FOTO)

image_alt
Poglejte nevarna posredovanja ekipe za helikoptersko reševanje (VIDEO)

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije