SIMBOLIKA

Pogosto videvate pave? Imajo sporočila za vas!

Ko se ta žival pojavi v vašem življenju, vam zagotovo želi nekaj sporočiti.
Fotografija: Sanje o pavih so na splošno pozitivni znak, ki nakazuje novo življenje in rast tistega, ki sanja. FOTO: Anmfoto/Getty Images
Odpri galerijo
Sanje o pavih so na splošno pozitivni znak, ki nakazuje novo življenje in rast tistega, ki sanja. FOTO: Anmfoto/Getty Images

Ne glede na to, ali jih nenadoma videvate povsod, tako žive kot le njihove podobe, ta kraljevska ptica skriva tudi poseben pomen. Morda vas zanima samo njena simbolika, a vsekakor ni dvoma, da je na njej nekaj posebnega in veličastnega. Ko jo boste naslednjič zagledali, imejte v mislih, da prinaša nekakšno sporočilo.

Kaj simbolizirajo?

Simbolika pava je bogata in raznolika s številnimi pomeni v mnogo kulturah. Te ptice so bile namreč skozi zgodovino simboli kraljevine. Njihova podoba pošilja sporočila o lepoti, samoizražanju, samozavesti, kraljevskosti in duhovnosti. Nekateri ji pripisujejo tudi simbol ustvarjalnosti, obnovitve in ponovne rasti. Če nenadoma začnete pogosto videvati pave, bodisi žive ptice bodisi slike, je to lahko znak, da morate biti bolj pozorni na dogajanje v svojem življenju. Obenem naj bi simbolizirali sedem telesnih čaker, vsebujejo pa tudi izjemno močno energijo, ki lahko odvrne zlobno oko oziroma zlobni pogled, pred katerim svarijo številne religije.

V različnih kulturah

Pavi so pomemben simbol v mnogo kulturah in religijah, s prav toliko različnimi pomeni, ki pa imajo eno skupno stvar: predstavljajo nekaj posebnega, kar je treba spoštovati in občudovati.

FOTO: Getty Images
FOTO: Getty Images

V budizmu veljajo za simbol obnovitve in ponovne rasti. V krščanstvu jih povezujejo s Kristusovim vstajenjem, saj naj bi njegovo perje simboliziralo neminljivo in nepokvarljivo naravo duše. V keltski kulturi predstavljajo svobodo in osvoboditev duše. V kitajski je pav povezan z mirom, blaginjo in srečo, njegovo perje se uporablja v feng šuju za privabljanje pozitivne energije. V grški mitologiji je povezan z boginjo Hero, ki je bila znana po svoji lepoti, ponosu in kraljevski drži, je pa zavetnica zakona in parov.

Pet duhovnih pomenov

1. Lepota in samoizražanje

Živahno in barvito perje pava predstavlja lepoto in estetiko, medtem ko njegovo vpadljivo nastopaštvo simbolizira samoizražanje.

2. Praznovanje življenja

Pavje perje naj bi spominjalo na lepoto življenja ter simbol veselja in praznovanja. Pavi veljajo za močna bitja z močno energijo, kar vključuje tudi njihovo perje.

3. Zaščita

Pavje perje se lahko uporablja kot oblika zaščite. Če imate pavje pero v svoji spalnici, preženete slabe duhove.

4. Novi začetki in priložnosti

Pogosto videnje pavov lahko pomeni, da je čas, da se odprete novim možnostim in bolj zaupate vase.

5. Duhovno prebujenje

Ne nazadnje je pav lahko simbol preobrazbe ali obnovitve in spremembe, saj je povezan z duhovnim prebujenjem in napredkom.

Kaj storiti, če jih nenehno videvate?

Se sprašujete, kaj bi lahko pomenilo, če nenadoma ves čas videvate pave? To lahko pomeni, da poskuša vesolje komunicirati z vami, vam morda prenesti sporočilo, povezano z lepoto, ponosom ali duhovnim napredkom. Lahko tudi pomeni, da mora oseba morda "odleteti" od nečesa ali pa se mora osvoboditi nezdrave situacije. Če to ne vzbudi prave povezave v vas, je videnje pavov lahko sporočilo ljubljene osebe, ki je že preminila in poskuša komunicirati z vami. Morda vam pošilja znak, vam sporoča, da je tam, da vas opazuje ali ščiti pred nekom ali nečim.

Če se v vaših sanjah pojavi pav

Ko se v vaših sanjah prvič pojavi pav, vam lahko da neko perspektivo ali vpogled. Ker imajo tako široko simboliko, lahko sporočajo vrsto stvari. Sanje o pavih so na splošno pozitivni znak, ki nakazuje novo življenje in rast tistega, ki sanja, pomeni lahko le psihološko ali celo materialno bogastvo. Morda je znak, da ste na poti duhovne rasti ali da morate raziskati svojo duhovno plat. Ker pa ta živahna in barvita bitja lahko simbolizirajo tudi vašo potrebo po samoizražanju, so te sanje lahko znak, da se morate ustvarjalno izraziti, raziskati nove ideje ali se posvetiti umetniškemu izražanju. Kaj se zgodi v sanjah in kako se pojavi pav, ponuja veliko dragocenih informacij za razlago sanj. Lahko pomeni nečimrnost ali ponos. Če dvigne in razširi svoj rep kot pahljačo, lahko to pomeni, da vas nekdo zaslepi z lepoto ali darili. V tem primeru je sporočilo morda, da ostanite ponižni in ne dovolite, da vas prevzame ponos.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije