STRELA

Zgorelo 28 tekmovalnih konj

Za požar v hlevu v ZDA je najverjetneje kriva strela.
Fotografija: Konji so se sredi noči vrnili z dirke. FOTO: Fb
Odpri galerijo
Konji so se sredi noči vrnili z dirke. FOTO: Fb

NEW YORK – V ameriški zvezni državi New York je zgorelo kar 28 tekmovalnih konj, ko so v hlevu izbruhnili plameni in niso mogli pobegniti. Zgodilo se je v soboto okoli tretje ure zjutraj v hlevu na dobrih 25 hektarov velikem zemljišču središča za treniranje konj Mount Hope. Moški po imenu Saur, ki je zaposlen na kmetiji, je povedal, da so živali nekaj pred pol drugo uro zjutraj pripeljali v stavbo, saj so tistega dne dirkale v kraju Pocono Downs v Pensilvaniji.

Okoli tretje ure je drugi uslužbenec odkorakal proti hlevom, da bi jih nahranil, a ogenj je tedaj pogoltnil že polovico stavbe. »Niti enega konja nismo mogli rešiti,« je bil pretresen Saur. »Ko je zagledal ogenj, je začel kričati, da gori. Vsi smo stekli na pomoč, hoteli smo rešiti konje. Ogenj se je bliskovito razširil. Jokali so kot otroci, so kot ljudje, in to me ubija.«
Pozneje je spregovoril lokalni šerif in razkril, da v dogodku ni bil nihče ranjen, prav tako menda ni bilo nikogar v okolici, ko je ogenj izbruhnil.
Konji so se sredi noči vrnili z dirke. FOTO: Fb
Konji so se sredi noči vrnili z dirke. FOTO: Fb

Zaenkrat ni znano, kaj bi ga lahko povzročilo, poznavalci se sicer nagibajo k možnosti, da ga je zanetila strela. Mogoče je sicer, da je zgodba bolj zapletena, saj so nekateri konji pripadali Deanu Eckleyju, kontroverznemu trenerju, ki so ga pred leti aretirali zaradi mučenja živali, pozneje, ko so odkrili, da je bil eden njegovih konjev pod vplivom drog, pa so mu prepovedali sodelovanje na dirkah. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije