OGNJENI ZUBLJI

V Dalmaciji izbruhnil velik gozdni požar

Gori na obronkih dalmatinskega gorovja Biokovo.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Gettyimages
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Gettyimages

Na obronkih dalmatinskega gorovja Biokovo v osrednji Dalmaciji gori. Nazadnje je ponoči izbruhnil požar na območju Kotišina pri Makarski. Zagorelo je na nedostopnem terenu. Z ognjenimi zublji se borijo gasilci iz celotne splitsko-dalmatinske županije. Gori borov gozd.

Zagorelo je tudi na nedostopnem območju Biokova nad krajem Živogošće. Ponoči je bilo na obeh lokacijah 115 gasilcev, je za Hino dejal načelnik makarskih gasilcev Mario Čović. Oba požara sta po zadnjih podatkih lokalizirana. Skupno je po navedbah Čovića zgorelo 35 hektarov borovega gozda in grmičevja. »Požar, ki je izbruhnil na območju kraja Živogošća se nikoli ni približal stanovanjskim objektom, za gašenje požara na visoki nadmorski višini pa smo uporabljali prenosne črpalke.« Dodal je, da bodo na terenu do večera ostali gasilci iz celotne županije, ponoči pa bodo dežurali makarski gasilci.

Župan Makarske Zoran Paunović se je zahvalil vsem gasilcem, ki so »velikonočne praznike namesto v krogu družine preživeli pri gašenju požarov ter reševanju življenj in lastnine«. Vse prebivalce je tudi pozval, naj ne kurijo v naravi, naj sproti odstranjujejo padle oljčne veje s poti in naj ne blokirajo protipožarnih poti.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije