UMORJEN

Trikratnega olimpijca našli mrtvega v Keniji

Po informacijah kenijskih lokalnih medijev so 34-letnega mladinskega svetovnega podprvaka na 3000 m z zaprekami našli z več vbodnimi ranami.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Thinkstock, Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Thinkstock, Getty Images, Istockphoto

V Keniji rojenega atleta Benjamina Kiplagata, trikratnega udeleženca olimpijskih iger, so v domovini našli mrtvega, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Po informacijah kenijskih lokalnih medijev so 34-letnega mladinskega svetovnega podprvaka na 3000 m z zaprekami našli z več vbodnimi ranami.

Rojenega Kenijca, ki je na mednarodni ravni zastopal Ugando, so po poročanju BBC našli zabodenega v avtu v mestu Eldoret, ki velja za priljubljen center za treninge med vrhunskimi atleti. Kenijska policija je že sprožila preiskavo in zbira informacije, piše AFP.

Kiplagat na velikih tekmovanjih v članski konkurenci ni osvojil kolajne, bil pa je tretji leta 2012 na afriškem prvenstvu na 3000 m z zaprekami. Nastopil je na treh olimpijskih igrah, leta 2008 v Pekingu, 2012 v Londonu in 2016 v Rio de Janeiru.

Njegov osebni rekord na 3000 m z zaprekami znaša 8:03,81 iz Lozane, kar ga na večni lestvici po časih uvršča na 146. mesto.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije