UMRL JE

Tragična izkušnja nosečnice: na stranišču rodila polkilskega dojenčka

Objavljeno 07. maj 2019 10.05 | Posodobljeno 07. maj 2019 10.05 | Piše: T. V.

Pravi, da je bila večina osebja do nje ignorantska.

Simbolična fotografija. FOTO: Tomi Lombar
Prezgodaj rojeni novorojenček Bobby James Blackwell je umrl le nekaj trenutkov za tem, ko ga je Britanka Cerys Blackwell rodila na stranišču bolnišnice v Walesu. Mama, ki je rodila v 23. tednu nosečnosti, je svojega sinčka videla le za nekaj trenutkov, nato so ji ga vzeli in razglasili za mrtvega.

Tragedija se je zgodila 15. aprila 2017, neodvisna preiskava pa je pokazala, da so v bolnišnici zagrešili niz napak. »Vse od tedaj imam nočne more in napade panike. Zdelo se mi je, kot da za osebje nisem pomembna, ker še ni bil rok za porod. Nekateri člani osebja so bili prijazni in so me podpirali, številnim pa je bilo vseeno. Nisem se počutila varno, čeprav sem bila v bolnišnici,« je povedala o svoji grozljivi izkušnji.

Pok v medenici

Cerysina nosečnost je bila težavna, večkrat je morala v bolnišnico. Aprila 2017 so jo sprejeli zaradi krvavitve in skrbi zaradi morebitnih krvnih strdkov. Opravili so nekaj testov, čez dva dni pa so jo poslali domov. Ko je prišla domov, je zaslišala nekakšen pok v svoji medenici. Na tleh je zagledala lužo, njene kavbojke so bile mokre. Pohiteli so nazaj v porodnišnico, kjer pa se je osebje smejalo njenemu prestrašenemu očetu.

Porod na stranišču

Popadki in bolečina so postajali neznosni, šele po dveh urah jo je pregledal zdravnik. Bolečina v trebuhu ni popuščala, ker se je počutila zaprto, je prosila, ali gre lahko na stranišče. Tam se je začel porod, medtem ko osebja ni bilo v bližini. Ko je mož poklical porodničarje, so ti prerezali popkovino in odnesli dojenčka, ki je tehtal približno pol kilograma in je kmalu nato umrl. Cerys je krivila sebe in je potrebovala terapijo, da se je sprijaznila s tem, kar se je zgodilo.
Deli s prijatelji