V PRISTANIŠČU PRAPROTNO

Tragedija na Pelješcu: avto zletel v morje, potnica ni preživela

V avtu so bili štirje potniki, le trem se je uspelo rešiti iz potopljenega avta.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Jure Eržen, Delo

V pristanišču Praprotno na polotoku Pelješac je v nedeljo zvečer v morje padel avtomobil. V vozilu so bili voznik in trije potniki, poroča Slobodna Dalmacija

Nesreča se je zgodila okoli 22:30 ure zvečer. Beemve, ki je pristal v morju, ima splitske registracije. 

Hrvaški mediji poročajo, da se je iz avta, potem ko ga je že zalila voda v morju, uspelo rešiti trem osebam, med njimi vozniku, medtem ko je ena potnica umrla. Gre za 45-letnico, ki ji ni uspelo izplavati iz potopljenega vozila. Njeno truplo so ponoči izvlekli potapljači dubrovačko-neretvanske policijske uprave. Avtomobil so danes zjutraj potegnili iz morja.

Policijska preiskava še traja. So pa objavili prve informacije. Avto je vozil 47-letnik, v vozilu pa so bili še 42-letnica, 39-letnik in 45-letnica, vsi so hrvaški državljani. Vozili so se iz smeri Stona proti Splitu, voznik pa je napačno zavil za trajektno pristanišče, misleč, da vozi po cesti do pelješkega mostu. Takoj po pristanku v morju, so se potniki uspeli rešiti iz vozila nepoškodovani, 45-letnici pa to ni uspelo.

Že druga podobna nesreča s smrtnim izidom v 7 mesecih

Podobna nesreča se je v istem pristanišču po navedbah časnika Slobodna Dalmacija zgodila že avgusta lani. Takrat je življenje izgubil 27-letni indijski državljan, ki ob parkiranju vozila ni uporabil ročne zavore.

Nesreča s smrtno žrtvijo se je septembra lani zgodila tudi v pristanišču na otoku Krk, potem ko je hrvaški državljan med vkrcavanjem na trajekt z avtom zapeljal v morje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije