OGLASILI SO SE KRIMINALISTI

Skrivnostni primer mrtvega novorojenčka, ki bi bil lahko iz Slovenije, še ni rešen

Policija mrzlično preiskuje in išče mater mrtvega otroka. Oglasil se je kriminalist, češ da vse to predolgo traja.
Fotografija: FOTO: Jurica Galoic/pixsell Pixsell
Odpri galerijo
FOTO: Jurica Galoic/pixsell Pixsell

Konec januarja smo poročali, da so v Zagorju našli mrtvega novorojenčka, ki je bil najden v kraju Hlevnica na meji s Slovenijo, in sicer na prostem ob cesti v snegu. Mineva skoraj mesec dni, izsledki obdukcije pa še niso pokazali, kaj je bil vzrok njegove smrti.

»Še zdaj me spreletava srh. Grozno se sliši, toda definitivno bi morali drugače poskrbeti za dojenčka, ne glede na to, ali je mrtvorojen ali ne. Kdor koli je to naredil, je vreden vsake obsodbe,« je za Dnevnik Nove TV dejala Romana Karničar, na katere zemljišču so našli novorojenčka.

»Zakaj so ga odvrgli, kako je prišlo do smrti, je mama Hrvatica ali Slovenka ... veliko je neodgovorjenih vprašanj. Ne morejo priti do odgovorov, če nimajo DNK v bazi, to ve tudi laik,« pravi Karničarjeva. Preiskava sicer poteka, rezultatov pa ni. 

Po pisanju Indexa ni uradnih odgovorov, kje se je ustavilo pri obdukciji. Na policiji pravijo, da tudi oni čakajo, kaj bo preiskava pokazala.

Kriminalisti: Predolgo traja

Kriminalist Željko Cvrtil je povedal, da vse predolgo traja. »Obdukcija bi morala ugotoviti, ali je bil otrok ob rojstvu živ. To bi bilo ključno za preiskavo in obstoj morebitnega kaznivega dejanja. Če je bil novorojenček živ, pomeni, da je njegova smrt nastopila zaradi mraza in neoskrbe, kar bi potrdilo, da gre za detomor,« je dejal za Novo TV.

Opravili so niz razgovorov, a doslej ni nič pomagalo pri iskanju materine identitete. »Verjetno so obiskali ginekologe, bolnišnice, klinike, da bi dobili primerne podatke, in se ne ve, kaj se je pozneje s tem dogajalo,« je dejal Cvrtil. Nihče ne želi napovedati, koliko časa bo trajalo, da se reši skrivnost hlevniškega novorojenčka.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije