TRAGIČNO

Prijatelji so jo poklicali: Tvoj oče svojo smrt prenaša v živo

Niso mu mogli pomagati.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Reuters

Uspešni osebni trener Jonathan Bailey iz angleškega Newcastle-under-Lyma je bil star komaj 50 let, ko si je vzel življenje, svojo smrt pa je v živo prenašal na facebooku. Njegova hči Lucy (23), sicer samohranilka, ki je ves čas bitke z duševno boleznijo podpirala svojega očeta, je za tragedijo izvedela, ko so jo prijatelji obvestili o tem, kaj se dogaja na facebooku.

Simbolična fotografija. FOTO: Pixabay
Simbolična fotografija. FOTO: Pixabay
Zgodilo se je v soboto, 11. julija. Prebudili so jo piski številnih sporočil prijateljev, ki so jo želeli obvestili, kaj namerava njen oče. Ko je prišla do njegovega stanovanja, so bili tam že policisti in reševalci, ki je niso spustili noter. »Potem je prišel izvidnik in mi dejal, da ne diha,« pravi skrušena hči. Nato so sledile besede, naj se pripravi na najhujše.

Objava še ves dan na facebooku

Lucy je bila razočarana tudi nad odzivom podjetja Facebook, saj so pretresljivo objavo še ves dan pustili vsem na očem kljub številnim pozivom in prošnjam, naj jo umaknejo. Odpovedale so tudi številne skupine za pomoč duševnim bolnikom, saj je Lucy povsod naletela na gluha ušesa.

Kot še poroča Mirror, se je po pretresljivi objavi na facebooku k Jonathanu domov odpravil tudi eden od prijateljev, a je bil tudi on žal prepozen.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije