TRIJE MRTVI

Odvetniki napadli zdravnike

V oblekah in kravatah udrihali po medicinskem osebju. Zaradi nasilnega izbruha v bolnišnici umrli trije.
Fotografija:
Odpri galerijo

Odvetniki so vdrli na kardiološki oddelek pakistanske bolnišnice, se spravili nad osebje in začeli uničevati opremo. Zaradi kaosa so številni zdravniki zanemarili bolnike, trije so, prepuščeni sami sebi, umrli, smrtne žrtve so menda ženska in dva moška.

Skupina napadalcev je štela več kot 200 odvetnikov: gnala naj bi jih maščevanje in jeza zaradi posmeha, ki so ga bili deležni v zadnjem času v Lahoreju. Kot poroča BBC, spori trajajo že dolgo, odvetniki naj bi bili besni zaradi domnevno krivične obravnave njihovih kolegov v bolnišnici in zdravnikov, ki naj bi imeli do pravniškega poklica vzvišen odnos. Elegantno napravljeni napadalci, udarili so namreč v oblekah in kravatah, pa se usodnega dne niso vedli nič kaj uglajeno: medicinsko osebje, s katerim so začeli neprizanesljivo obračunavati takoj po vdoru, se je poskrilo po sobah in zapustilo bolnike, tudi tiste v kritičnem stanju. Odvetniki so pometli tudi z varnostniki, poškodovali več opreme in v številnih prostorih povzročili pravo razdejanje, poškodovali in celo zažgali so tudi več vozil, parkiranih pred bolnišnico.

Ustavila jih je šele policija s solzivcem, v dveurni akciji pa so prijeli 20 ljudi in jih ovadili več kot 250. Spor naj bi bil po njihovih besedah posledica nespoštljivega odnosa zdravnikov do odvetnikov, ki so minuli mesec v bolnišnico pospremili mater enega od njih, takrat naj bi prav tako pele pesti. Javnost sicer toži, da so odvetniki nasilni že vrsto let in se vedejo skrajno samovoljno, njihove žrtve pa naj bi bili tudi že sodniki in policisti.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas