KJE JE DEKLICA?

Nove informacije o Dankinem izginotju: Vse je bilo načrtovano

Predsednik Centra za pogrešane in zlorabljene otroke je prepričan, da Danke ni na območju, ki so ga že preiskali.
Fotografija: Policija še vedno išče izginulo deklico. FOTO: Pixsell/pixsell
Odpri galerijo
Policija še vedno išče izginulo deklico. FOTO: Pixsell/pixsell

Na srbski televiziji Blic je v eni izmed oddaj nastopil predsednik Centra za pogrešane in zlorabljene otroke (CNZD) Igor Jurić, ki je prepričan, da pogrešane dveletne Danke Ilić »ni na območju, ki so ga preiskali«.

»Danke ni na območju, ki je bilo preiskano. Veliko stvari je sicer nejasnih, kako je otrok prišel tja, kako se je izgubil, kako je to mogoče in podobno. To so vprašanja, na katera nimam odgovora. Okolico so temeljito preiskali, nekdo mora nekaj vedeti. To je načrtovano, premišljeno. Starost dveh let je ključna, kraj izginotja je čuden, vse kaže, da je moral obstajati načrt, da se kaj takega zgodi,« je dejal Jurić.

Jurić je še povedal, da se mu zdijo vse okoliščine izginotja sumljive: »Zelo sem previden. Upam, da družina ni vpletena v to, to je moja velika želja. Mislim, da bi bil to poraz celotne družbe. Ne moremo vedeti, kaj je motiv, a vsak dvom je treba raziskati. Moje vprašanje je, ali je bil otrok v času izginotja sploh na tem mestu. Nič ne kaže, da je bil otrok res tam.«

V Srbiji so zaradi izginotja Danke Ilić prvič aktivirali sistem za obveščanje javnosti o izginotju otroka Poišči me.

Kot smo danes že poročali, je za medije spregovorila tudi načelnica srbske policije Bojana Otović Pjanović in razkrila, da iskanje še poteka. Dekličin stric pa je pokazal njeno zadnjo posneto fotografijo in povedal, kaj od navedb v medijih drži in kaj ne. Več o tem preberite tukaj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije