Maddie umoril blond nemški pedofil?

Starša pogrešane deklice si želita zaključka.
Fotografija: Madeleine McCann bi maja dopolnila 17 let. FOTO: Metropolitan Police
Odpri galerijo
Madeleine McCann bi maja dopolnila 17 let. FOTO: Metropolitan Police

Britanska policija, ki je presenetila z informacijo, da ima novega osumljenca v primeru izginotja tedaj triletne Madeleine McCann, je razkrila nekatere podrobnosti o osumljencu. Maddie je izginila leta 2007, ko je bila z družino na počitnicah na Portugalskem v kraju Praia da Luz. Britanska deklica je spala v apartmaju, ko sta se njena starša vrnila z večerje v bližnjem lokalu, pa je ni bilo več v postelji. Stekla je iskalna akcija, a za deklico je izginila vsaka sled. Portugalska policija je po 15 mesecih preiskavo zaradi pomanjkanja sledi opustila, a so leta 2012 primer znova odprli, v njem pa sodeluje tudi britanska policija.

Kombinirano vozilo, ki ga je v času izginotja Maddie uporabljal osumljenec. FOTO: Metropolitan Police
Kombinirano vozilo, ki ga je v času izginotja Maddie uporabljal osumljenec. FOTO: Metropolitan Police
V sredo je metropolitanska policija sporočila, da je njihov glavni osumljenec za izginotje Maddie pred 13 leti Nemec, ki je trenutno v zaporu zaradi nepovezanega prekrška. Neimenovani moški je bil 3. maja 2007, na noč izginotja, blizu kraja Praia da Luz in se je po telefonu pogovarjal le kakšno uro pred tem, ko je Maddie izginila.

​Nemška policija je v sredo pozvala, da se javijo morebitne priče, in razkrila, da je osumljenec obsojeni pedofil, ki je v zaporu zaradi spolnih prestopkov in tihotapljenja drog. Policija je začela postopek proti osumljencu zaradi suma, da je umoril Maddie. Opisali so ga kot belopoltega moškega s kratkimi blond lasmi, visokega okoli 1,82 metra. Zdaj je star 43 let, leta 2007 pa jih je imel 30, a naj bi bil videti nekoliko mlajši. V Algarvu na Portugalskem naj bi živel med letoma 1995 in 2007, vmes pa nekajkrat tudi v Nemčiji.

Gerry in Kate McCann. FOTO: Reuters
Gerry in Kate McCann. FOTO: Reuters
Britanska policija je v pozivu pričam razkrila telefonsko številko, ki jo je uporabljal moški, in telefonsko številko telefona, s katerega so ga klicali tik pred Maddiejinim izginotjem. V javnost so dali tudi fotografijo kombiniranega vozila, v katerem naj bi živel na Portugalskem, in jaguarja, ki je povezan z njim. Pomembne informacije, povezane z osumljencem, je policija dobila po svojem pozivu ob 10. obletnici Maddiejinega izginotja. Britanska, nemška in portugalska policija so med preiskavo ugotovile, da je dan po izginotju osumljenec kombinirano vozilo ponovno registriral v Nemčiji pod drugim imenom, čeprav naj bi bilo po prepričanju policije vozilo še vedno na Portugalskem. Zato želijo informacije kogar koli, ki bi videl katero od vozil, ki sta zdaj v rokah nemške policije. Še bolj pa si želijo najti osebo, s katero se je osumljenec pogovarjal tik pred izginotjem. Ne trdijo, da je ta oseba tudi osumljena, domnevajo pa, da bi se osumljenec tej osebi morda lahko zaupal glede Maddiejinega izginotja. Tej osebi sporočajo, da je osumljenec zdaj v zaporu in da se ga ni treba bati. 

​Po razkritju o novem glavnem osumljencu sta se oglasila tudi Maddiejina starša, Kate in Gerry McCann. »Pozdravljava poziv pričam v primeru izginotja najine hčerke Madeleine. Rada bi se zahvalila policiji za njihova prizadevanja v iskanju Madeleine. Vse, kar sva si želela, je, da jo najdemo, odkrijemo resnico in odgovorne privedemo pred roko pravice. Nikoli ne bova obupala v želji, da bi našla Madeleine živo. Morava vedeti, kaj se je zgodilo, morava najti svoj mir«.

Nemška policija Maddiejin primer obravnava kot preiskavo umora, britanska pa še vedno kot primer pogrešane osebe, češ da nimajo trdnih dokazov o tem, ali je Maddie živa ali mrtva.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije