HRVAŠKA

Grozljiva tragedija nedaleč od Dobove: 30-letnica nožem ubila otroka in sebe

Otrok naj bi jo prosil za čokolado, a mu je ni mogla kupiti.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Netpix, Getty Images
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Netpix, Getty Images

V ponedeljek je moški v hiši v Donji Bistri, nedaleč od meje s Slovenijo, našel dve trupli. V mlaki krvi sta ležala njegova 30-letna žena ter njun petletni sin. Pretreseni oče, ki je ob 12.30 prišel domov na kosilo, je nemudoma poklical reševalce in policijo. Po prvih informacijah je ona v kopalnici najprej z nožem ubila otroka, nato pa sodila še sebi.

Tamkajšnji sosedje so v šoku in pravijo, da je mati več dni govorila, da ne zmore več, a da je niso jemali resno. Ena od sosed je za 24sata povedala, da je mater in sina pred nekaj dnevi srečala v bližnji trgovini. Malček naj bi jo prosil za čokoladico, ona pa mu je odvrnila, da mu je tokrat ne more kupiti in da jo bo dobil drugič. Soseda se je ponudila, da mu ona plača čokolado, mati pa je menda bi ob tem le molčala in zapustila trgovino.

V preteklosti v družini ni bilo nasilja

S hrvaškega ministrstva, ki je pristojno za socialne zadeve, so sporočili, da jih je tragičen dogodek pretresel. »Doslej v tej družini ni bilo prijav zaradi nasilja v družini, smo pa nemudoma naročili upravni nadzor na pristojni center za socialno delo, da bi preverili vse okoliščine.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije