INAVAZIJA PAJKOV

FOTO: Žensko v stanovanju pogrizli pajki samotarji

Upravnika je več tednov opozarjala na invazijo pajkov.
Fotografija: V bolnišnici je končala zaradi krvnih strdkov. FOTO: FB
Odpri galerijo
V bolnišnici je končala zaradi krvnih strdkov. FOTO: FB

Ženska iz ameriške zvezne države Tennessee se je znašla na urgenci zaradi več deset ugrizov pajkov. Angela Wright je že pred tedni opazila, da so se v njeni stanovanjski stavbi pojavili nenavadni pajki. Upravnika je znova in znova opozarjala, da je nekaj narobe, da gre za pravo invazijo teh drobnih členonožcev, ki bi lahko bili nevarni. A vendar ni nihče ukrepal.
Eden od pajkov, ki so jo ugriznili.
Eden od pajkov, ki so jo ugriznili.

Nedavno je v stanovanju, ki si ga deli s svojo partnerico Victorio Owen, naletela na 50 pajkov in ti so jo pogrizli. A to je bil šele začetek nočne more. Zaradi ugrizov je odšla k zdravniku, dal ji je zdravila, a se je njeno počutje kljub temu hitro slabšalo. Postala je tako slabotna, da so jo morali odpeljati na urgenco. Komaj je še dihala in imela privide. Zdravniki so odkrili, da je zaradi ugrizov nastal krvni strdek, ki je odpotoval v pljučno krilo.

»Za odhod v bolnišnico sem se odločila, ko me je začelo boleti v prsih. To je bila silovita ostra bolečina,« se spominja Wrightova. »Nisem mogla hoditi, nisem se mogla premikati in le težko sem požirala. Rekli so, da so v mojih pljučih nastali mehurčki, zaradi katerih bi lahko dobila pljučnico. Imela sem srečo, če bi prišla nekaj ur pozneje ali šele naslednje jutro, bi me lahko kap.«
Pajke je pobila s strupom.
Pajke je pobila s strupom.

Po napadu pajkov je s svojo partnerico in zaročenko že zapustila stanovanje. Priznala je, da ni vedela, kako nevarni so lahko. »Zaradi ugriza sta nastala dva strdka, ki sta šla v moja pljuča.« Angela bo morala do konca življenja jemati zdravila za redčenje krvi, zdravniki so ji odsvetovali, da bi zanosila. Čeprav je njeno nekdanje stanovanje polno pajkov, ima Angela velike težave s prekinitvijo najemne pogodbe, stanodajalec zahteva plačilo 1900 evrov odškodnine. »Rekli so, da lahko izkoristim 60-dnevni odpovedni rok in s tem bo zadeva končana. To ni pošteno, pogodbo sem podpisala, ker sem bila prepričana, da bom tam prijetno živela,« je jezna Angela.

Napadli so jo rjavi pajki samotarji, ki je ena od štirih vrst v Združenih državah, nevarnih ljudem. Ugriz lahko povzroči obsežno nekrozo tkiva, v najslabših primerih je lahko celo usoden. Ime je žival dobila zaradi rjave barve, a so lahko tudi sivi ali temno rumeni. Ugriznejo le, če se jih človek dotakne, zato je večina uradno zabeleženih ugrizov prav v roko.

Zanimivo je, da sam ugriz ni boleč, nato pa lahko nastane rana s premerom od petih do 30 centimetrov, celjenje pa lahko traja več mesecev in navadno pusti globoke brazgotine. 


 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije