AVTOMOBILSKA DIRKA

Dirkalnik zapeljal med gledalce, umrlo sedem ljudi, tudi osemletnica

Še 21 je bilo poškodovanih.
Fotografija: FOTO: Tomertu Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Tomertu Getty Images/istockphoto

V nesreči na avtomobilski dirki na Šrilanki je umrlo najmanj sedem ljudi, še 21 pa je poškodovanih, potem ko je dirkalnik danes zapeljal v gledalce na polnem motorističnem dogodku, ki ga je gostila šrilanška vojska, sporoča tamkajšnja policija.

Voznik je trčil v množico ljudi na nezaščitenem delu steze na dirkališču Fox Hill, ki ga vzdržuje šrilanška vojska.

V videoposnetku, ki je zaokrožil na družbenih omrežjih, je razvidno, kako nadzorniki steze mahajo z rumenimi zastavami in opozarjajo druge voznike naj zmanjšajo hitrost, ker se je na stezi prevrnil avtomobil. Vozniki v oblakih oranžnega prahu še naprej hitijo mimo, dokler eden ne trči v množico kričečih ljudi.

»V bolnišnico so odpeljali 27 ljudi, sedem jih je podleglo poškodbam,« je povedal tiskovni predstavnik Nihal Thalduwa. Dodal je, da je med mrtvimi tudi osemletna deklica.

Tik pred nesrečo je poveljnik vojske Vikum Liyanage sporočil, da so vrata dirkališča brezplačno odprta za gledalce, da bi spodbudili motošport, saj je bil dogodek zaradi pandemije in gospodarske krize na otoku organiziran prvič po petih letih. Na dirkališču približno 180 km vzhodno od Kolomba se naj bi zbralo okoli 100.000 gledalcev.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije