Zbil srnjaka, nato zgorel

Neverjetna nesreča slovenskega voznika na avstrijski avtocesti proti Salzburgu. Ukradeno vozilo je potonilo v Ljubljanici, policija ga še išče.
Fotografija: Vozilo je zgorelo.
Odpri galerijo
Vozilo je zgorelo.

SALZBURG – Neverjetna nesreča se je zgodila v torkovem jutru na avstrijski avtocesti, ki vodi proti Solnogradu oziroma Salzburgu. Vanjo je bil udeležen 54-letni Slovenec.


Slednji je vozil pravilno, ko je naenkrat sredi avtoceste zagledal srnjaka. Navkljub zaviranju ni mogel preprečiti trka z živaljo, kar pa je sledilo, je presenetilo vse. Vozniku naj bi – po poročilu prostovoljnih gasilcev iz Kuchla – še uspelo zapeljati nekaj metrov, da je vozilo umaknil s ceste; na svojo srečo je iz njega pobral še dokumente in potovalno torbo, nato pa je začelo goreti v motorju vozila.
Gasilci so bili hitri, a zaman. FOTOGRAFIJI: Ff Kuchl
Gasilci so bili hitri, a zaman. FOTOGRAFIJI: Ff Kuchl

Čeprav so bili gasilci iz bližnjega Kuchla zelo kmalu na prizorišču nesreče oziroma požara ter so izvozili s kar petimi interventnimi vozili, je avto ob njihovem prihodu že popolnoma zagorel. Ob gašenju so lahko le zavarovali prizorišče. Kot so še navedli, je bila tudi za srnjaka vsakršna pomoč prepozna.
 

V Ljubljani iskali potopljen avto


V Ljubljani se je medtem pripetil nasprotni dogodek – gasilci se tokrat niso ukvarjali z gašenjem avtomobila, ampak so ga iskali v vodi. Občan je v Ljubljanici namreč opazil osebno vozilo, ki se je potapljalo, zapisal si je registrsko oznako in poklical policiste. Slednji so prihiteli skupaj z gasilci, pregledali so območje, a avtomobila niso našli.

Na pomoč so jim priskočili tudi potapljači, ki pa so morali zaradi premočnega toka intervencijo zaključiti, čeprav avtomobila niso našli. So pa policisti okrog 18. ure prejeli klic, da so neznanci lastniku ukradli črnega audija, na katerem so bile nameščene enake registrske tablice, kot jih je na potapljajočem se avtomobilu videl občan, ki je omenjeni dogodek prijavil.

Včeraj so policisti zadevo še preiskovali, ko bodo okoliščine to dopuščale, pa bodo znova poskušali v Ljubljanici locirati vozilo in ga izvleči. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije