STRAŠNO

VIDEO: Močna eksplozija na bencinski črpalki, več mrtvih

Nesreča se je zgodila, ko so iz dostavnega tovornjaka točili gorivo, pri tem pa je nastala iskra in zanetila velik požar.
Fotografija: Eksplozija je bila kot potres. FOTO: Emiliano Grillotti, Ap
Odpri galerijo
Eksplozija je bila kot potres. FOTO: Emiliano Grillotti, Ap

RIM – V Italiji se je zgodila nova velika tragedija. Na obremenjeni prometnici v bližini mesta Rieti, 80 kilometrov od Rima, je včeraj na bencinskem servisu odjeknila močna eksplozija. Umrla sta najmanj dva človeka, 17 je poškodovanih, trije huje.

Črpalko so zajeli plameni in jo popolnoma uničili. Nesreča se je zgodila, ko so iz dostavnega tovornjaka točili gorivo, pri tem pa je nastala iskra in zanetila velik požar. V manj kot pol ure je razneslo tovornjak, pri čemer so se poškodovali številni gasilci, ki so se borili z ognjenimi zublji.

Gasilci so še dolge ure po tragediji varovali območje. FOTO: AP
Gasilci so še dolge ure po tragediji varovali območje. FOTO: AP
Ena od dveh smrtnih žrtev je 50-letni gasilec, ki sicer ni bil del intervencije, temveč se je naključno znašel na prizorišču in poskušal pomagati po svojih močeh. Druga žrtev je voznik, ki se je ustavil ob cesti, da bi videl, kaj se dogaja. 

Ponesrečence so v bolnišnico vozili s helikopterjem, saj je bil promet na avtocesti, ki povezuje Rim z Jadranskim morjem, povsem ohromljen. Oblasti so že potrdile, da gre za tragedijo z velikimi razsežnostmi, širše območje so zavarovali in ga nadzorujejo še danes. Lokalni mediji poročajo, da je bila eksplozija »kot potres«, bližnji prebivalci so bili prestrašeni ob silovitem poku. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije