ZAHTEVA ODŠKODNINO

Sodišče: prdenje ni mobing

Avstralec je zahteval odškodnino, ker da ga je delovodja nadlegoval z vetrovi.
Fotografija: Vetrovi niso nadlegovanje na delovnem mestu, je razsodilo avstralsko sodišče. FOTO: guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Vetrovi niso nadlegovanje na delovnem mestu, je razsodilo avstralsko sodišče. FOTO: guliver/Getty Images

Avstralsko prizivno sodišče v Melbournu je zavrnilo tožbo o domnevnem mobingu, v katerim je 56-letni gradbeni inženir David Hingst nekdanjega delovodjo obtoževal, da je večkrat na dan izpuščal vetrove proti njemu. Prizivno sodišče je potrdilo prvotno sodbo, s katero je razsodilo, da prdenje ni mobing, četudi bi bile obtožbe o vetrovih resnične, kar je težko dokazljivo. Hingst je zdaj napovedal, da bo zadevo spravil na visoko sodišče, najvišje prizivno sodišče v Avstraliji.

Nadlegovanje in odpustitev?

David Hingst je v tožbi zahteval 1,8 milijona avstralskih dolarjev (1,14 milijona evrov) odškodnine od nekdanjega delodajalca, gradbene družbe Construction Engineering, in sicer zaradi mobinga in neupravičene odpustitve. Na sojenju je pričal, da je bil prisiljen zapustiti skupno pisarno, saj je njegov delovodja Greg Short večkrat na dan vstopil vanjo in se olajšal v njegovi bližini, kar da se mu je zdelo strašno zabavno. Hingst je šefa zato klical gospod Smrdljivec in prostor redno sprejal z deodorantom. Short je izjavil, da se ne spominja, da bi hodil prdet v Hingstovo pisarno, priznal pa je, da mu je parkrat ušlo. Hingst je Shorta tudi obtožil, da je bil verbalno nasilen po telefonu, saj da je uporabljal grde besede in ga žalil.

David Hingst odhaja s prizivnega sodišča v Melbournu.
David Hingst odhaja s prizivnega sodišča v Melbournu.


Prizivno sodišče je iz predstavljenih dokazov in pričevanj ugotovilo, da vetrovi niso nadlegovanje na delovnem mestu in da tožnik svojemu bivšemu delodajalcu ni dokazal malomarnosti. Hingst je za Construction Engineering delal med majem 2008 in aprilom 2009, kakor pravijo v firmi, pa mu pogodbe niso podaljšali zaradi krize v gradbeništvu, nastale zaradi globalne finančne krize.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije