Razkrito zdravstveno stanje 12-letne Monike, ki se zdravi v bolnišnici

Devet dni je bila v rokah že večkrat obsojenega pedofila in posiljevalca.
Fotografija: Moniko so po rešitvi nemudoma odpeljali v bolnišnico, kjer je že od 29. decembra. FOTO: TV Pink
Odpri galerijo
Moniko so po rešitvi nemudoma odpeljali v bolnišnico, kjer je že od 29. decembra. FOTO: TV Pink

Le redki imajo dostop do 12-letne Monike, ki jo je ugrabil Ninoslav Jovanović, sicer že večkrat obsojeni srbski pedofil in posiljevalec.


Monika v težkem psihofizičnem stanju


Novinar Pinka je povedal, da je Monika v kliničnem centru v Nišu še vedno v težkem psihofizičnem stanju zaradi vsega, kar je pretrpela med ugrabitvijo.
Preberite tudi: Policija objavila posnetek aretacije malčanskega brivca (VIDEO)
»Sedaj je v dobrih zdravniških rokah in preostalega medicinskega osebja. Obiskujejo jo starši, ti so tudi edini poleg zdravnikov, ki imajo dostop do nje.«


Za sabo puščal sledi, ki so nakazovale na mučenje


Jovanović je Moniko ugrabil 20. decembra v bližini Niša. Naslednjih nekaj dni se je z njo potikal zapuščenih vikendih, pri tem pa za sabo puščal sledi, ki so nakazovale mučenje dekleta. Na terenu je bilo tudi do 800 policistov, ki so prečesali vsak kotiček, da bi rešili Moniko. Policisti so našli sledi Monikinega bruhanja, njen šolski nahrbtnik in spalne vreče, sledi hrane, pa tudi majico in črno čipkasto spodnje perilo, ki ga je Jovanović imel s sabo zanjo.
Preberite tudi: Izpoved policista, ki je našel ugrabljeno Moniko: Ne me tepsti
Moniko so našli devet dni po prijavi izginotja, Jovanovića pa so prijeli po 17 dneh. »Ko sem šla v šolo, je ustavil avto poleg mene in dejal, da se je izgubil, ker je del ceste zaprt. Rekel je, da se je zaposlil v šoli kot hišnik, ter me prosil, da sedem v avto in mu pokažem pot do šole. Ampak ko sem prisedla, me je odpeljal do pokopališča, nato pa v gozd,« je Monika povedala policiji.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije