Policista nadzorovala promet, ko je mimo pridivjal Ptujčan

Ostal je brez vozniškega dovoljenja.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Policija
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Policija

Policista PP Ptuj sta v nedeljo nekaj minut po 20. uri obravnavala 39-letnega voznika iz okolice Ptuja, ki je na ceste G1-2 v križišču z regionalno cesto za Rače zunaj Šikol z osebnim avtomobilom prekoračil največjo dovoljeno hitrost vožnje, izmerjeno z laserskim merilnikom hitrosti.


Namesto 70 km/h kar 140


V križišču, kjer je omejitev hitrosti s postavljenim prometnim znakom omejena na 70 km/h, je voznik vozil s hitrostjo 141 km/h. Vozniku, ki osebnega avtomobila ni vozil pod vplivom alkohola, sta policista začasno odvzela vozniško dovoljenje, prepovedala nadaljnjo vožnjo in podala obdolžilni predlog na Okrajno sodišče na Ptuju.


Na odseku Slovenska Bistrica in Hajdina leta 2018 pet mrtvih


Glavna cesta G1-2 med Slovensko Bistrico in Hajdino je odsek, na katerem je v prometnih nesrečah v letu 2018 umrlo kar pet udeležencev. Policisti na tem odseku in tudi na vseh drugih kritičnih odsekih poostreno nadzirajo cestni promet ves čas, v teh poostrenih nadzorih pa uporabljajo vsa razpoložljiva tehnična sredstva, s katerimi ugotavljajo tudi najhujše kršitve cestnoprometnih predpisov.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije