MAFIJA

Na begu shujšal in si dal presaditi lase

Da bi spremenil svoj videz, si je dal zmanjšati želodec. Mafijca ni iskala le policija, ampak tudi rivalske tolpe.
Fotografija: Takšen je bil, ko je zbežal. FOTOGRAFIJE: Policijski arhiv
Odpri galerijo
Takšen je bil, ko je zbežal. FOTOGRAFIJE: Policijski arhiv

CIUDAD DE MEXICO – Mehiške oblasti so objavile novico, da so aretirali šefa brezsrčne in krvoločne tolpe preprodajalcev mamil, in to kljub temu, da je močno spremenil svoj videz, saj si je dal presaditi lase in šel na operacijo za izgubo telesne teže. El Betito je bil zloglasen vodja kriminalne združbe Tepito Union, ki je delovala v mehiški prestolnici. »Oblastem je prišel v roke na jugozahodu mesta,« je ponosno povedal predstavnik vlade Renato Sales.


Zločinec je na begu izgubil kar 30 kilogramov, saj je bil na posegu za zmanjšanje želodca. Na tiskovni konferenci je policija pokazala fotografije 37-letnega zločinca, na katerih je videti bistveno bolj vitek, nosi brado in ima veliko več las. Verjetno niti lastna mati ne bi vedela, da je na sliki njen Roberto Moyado Esparza, kot je brezsrčnežu ime.
Ujeli so ga na jugozahodu mesta.
Ujeli so ga na jugozahodu mesta.

Med aretacijo v soseski Rincón del Pedregal je imel pri sebi 9000 evrov, droge in pištolo. Prijeli so tudi njegovega brata, ki je bil njegov osebni varnostnik. Tolpa Tepito služi predvsem s preprodajo mamil, prav tako jo povezujejo z ugrabitvami ljudi, izsiljevanjem, preprodajo orožja in vrsto umorov. Ime je dobila po okrožju Tepito, ki slovi po nasilju. El Betito ni bil na begu zgolj pred policijo, temveč tudi pred člani rivalskih tolp. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije