KONEC ŽALOVANJA

Mati po smrti ubitega kolesarja: Vesela sem, da je sin mrtev

V Franciji lovec ustrelil gorskega kolesarja, na dan pa prihajajo šokantne podrobnosti.
Fotografija: Marc Sutton. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Marc Sutton. FOTO: Facebook

GRENOBLE – Britanski kolesar je bil po nesreči ubit v soboto v gozdu v Franciji, nedaleč od smučišča Montriond. Okrog 18 moških je sodelovalo pri lovu, vendar niso videli kolesarjev. Po poročilu policije je bila žrtev oblečena v svetle barve in imela vidne znake na sebi. A vseeno ga je ubil 22-letni lovec, ki je mislil, da strelja na žival. Vest o tragediji, ki se je zgodila Marcu Suttonu (34), se je hitro razširila po družabnih omrežjih, kjer so njegovi znanci in tudi tisti, ki ga niso poznali, začeli pisati žalna sporočila.

»Bil je največja žival izmed vseh«

Toda žalost ob izgubi mladega življenja se je kmalu razblinila. Oglasila se je namreč pokojnikova mati in sporočila, da je njen sin smrt zaslužil. Nato se je javila še ena od njegovih žrtev in ga opisala kot »posiljevalskega pankrta« ter dejala, da je vesela, da ga je doletela karma, navaja Daily Mail. Čeprav so ljudje iz vsega sveta izrazili sožalje ob tragični smrti mladega kolesarja, Suttona doma, v Veliki Britaniji, očitno imenujejo pošast. 

Njegova mati Katrina je na facebooku objavila oster zapis: »Upam, da boš šel v pekel, Mark Thomas Sutton. Samo razočarana sem, da si umrl takoj. Za vse prestrašene ljudi, ki to preberete, verjemite, nisem zlobni internetni trol. Jaz sem ženska, ki ga je rodila. Toda ta človek je bil pošast. Krogla je zadela žival. Dobro si ustrelil. Karma te je dobila.«

Oglasila se je tudi mladenka, ki je pokojnega spoznala v mladosti, in prav tako zatrdila, da jo je napadel stokrat. V pogovoru za britanski The Sun je bila njena identiteta razkrita zaradi pravnih razlogov, a je vseeno rekla, da ni zaslužil življenja v Franciji, kot ga je živel: »Bil je posiljevalec in vesela sem, da je mrtev. Ko sem slišala, da je bil umorjen, sem začutila olajšanje, kot da mi je veliko breme padlo s hrbta. Ne more več škoditi meni niti komur koli drugemu. Zaslužil je, da se ga ubije kot žival, ker je bil največja žival izmed vseh. Zadeli so resnično zver. Udarjal me je, davil z rokami, mi dajal nož pod vrat, nato grozil, da me bo ubil. Tudi potisnil me je po stopnicah nekajkrat.« 

Lovec v zapor?

Njegova mati je medijem zaupala še nekaj grozljivih podrobnosti iz sinovega življenja. Z nožem je ranil prijatelja, ko je imel komaj 11 let. Takrat so ga prvič aretirali. Kmalu zatem ga je prevzela socialna služba. Kakor koli že, domnevno je napadel eno od svojih žrtev v Caerphillyju v Južnem Walesu, preden je pobegnil iz države. Pri 28 letih je najprej potoval iz Velike Britanije na Ibizo, potem v Azijo, nato pa se je naselil v Franciji, kjer je s partnerjem odprl restavracijo s kuhinjo Wild Beets.

Tožilci v Thononu so začeli preiskavo incidenta. Lovcu, ki je ubil Britanca, zdaj grozi zapor, če se izkaže, da je kriv, je še potrdil vir s sodišča.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije