ŠOK V ŠVICI

Dečka (7) z nožem zabodla v vrat, kri s pločnika čistili več ur

​Sedemletnik je umrl v bolnišnici, njegova mama pa več ur ni vedela, da je bil zaboden, saj je mislila, da ga je zbil avto.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

BASEL – Sedemletni deček I. M., ki so ga v mlaki krvi našli na cesti v Baslu, kljub trudu zdravnikov ni preživel. Po pisanju švicarskih medijev gre za kosovskega Albanca, njegova mama pa je pred sedmimi leti prišla v Švico.
 
Mama je svojega sina vsak dan šla iskat v šolo, usodni četrtek pa ni mogla, ker je bil njen mlajši otrok bolan. Na poti iz šole ga je zabodla 75-letna ženska, ki se je nato predala policiji. Zakaj je to naredila otroku, ki ga ni poznala, pa ni razkrila.
 
Šokirani prebivalci Basla na mestu, kjer je izkrvavel mali I. M., puščajo cvetje s sporočili za ubitega dečka. Priče pripovedujejo, da so v nekem trenutku slišali krik, a so mislili, da prihaja z bližnjega šolskega igrišča. Dokler niso prišli reševalci, niso vedeli, kaj se je zgodilo.

​Sedemletnik je umrl v bolnišnici, njegova mama pa več ur ni vedela, da je bil sin zaboden, saj je mislila, da ga je zbil avto. Gasilci so s pločnika, približno 200 metrov od šole, kjer ga je 75-letnica napadla, kri čistili več ur.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije