PRIZNANJE

Žan umrl, trije napadalci priznali nasilništvo

Na ptujskem sodišču se je danes po hitrem postopku zaključilo sojenje trojici vpletenih v obračun v Krčevini pri Ptuju konec maja, ki se je končal s smrtjo njihovega četrtega kolega.
Fotografija: FOTO: Aleš Andlovič
Odpri galerijo
FOTO: Aleš Andlovič

KRČEVINA –  Četverica napadalcev, starih od 25 do 29 let, je v noči na 27. maj v Krčevini pričakala 20-letnega moškega, da bi z njim obračunala. Vsi štirje so ob njegovem prihodu in pobegu v hišo nasilno vstopili za njim in ga skušali pretepsti, še pred tem so na dvorišču poškodovali osebni avtomobil. Ko je na balkon hiše prišel 20-letnikov oče (51), jim je zagrozil s pištolo, a jih niti streljanje v zrak ni odvrnilo od napada. Ko je oče pritekel na dvorišče, so se vendarle odločili zbežati proti avtomobilu, med begom pa je eden od napadalcev, 25-letni Kristijan Pfajfer, dobil dve strelni rani, medtem ko je drugi, 29-letni Žan K. na kraju dogodka umrl.

Priprti Pfajfer je danes na sodišču skupaj s Sašem Vidovičem in Enom Mlakarjem priznal kazniva dejanja. Tožilka Diana Šeruga je vsem trem očitala kaznivi dejanji nasilništva in poškodovanja tuje lastnine, sodnica Marija Krajnc pa jim je izrekla zaporne kazni ter podaljšala pripor.

Pfajfer bo moral odsedeti leto in osem mesecev, Vidovič leto in pet mesecev, Mlakar pa leto dni zapora.


Več v jutrišnji tiskani izdaji Slovenskih novic.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije