Z nožem nad brata

Zjutraj sta pijana prišla domov. Po sporu je starejši zabodel mlajšega.
Fotografija: Z nožem ga je v hrbet. FOTO: guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Z nožem ga je v hrbet. FOTO: guliver/Getty Images

Konec februarja so kriminalisti in policisti s Policijske uprave Maribor odhiteli na prizorišče zločina v okolico Maribora, saj so jih obvestili, da naj bi brat poskušal ubiti brata. Kot je pojasnil tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl, so v začetni fazi preiskave obravnavali sum storitve kaznivega dejanja poskusa uboja.
Policisti so sprva preiskovali poskus uboja, nato pa podali ovadbo za precej milejše kaznivo dejanje. FOTO: Jure Eržen
Policisti so sprva preiskovali poskus uboja, nato pa podali ovadbo za precej milejše kaznivo dejanje. FOTO: Jure Eržen

»Policijo je tega dne zjutraj dispečerski center zdravstva Maribor obvestil, da so reševalci oskrbeli 38-letnega moškega, ki ga je pred tem dve leti starejši brat z nožem zabodel v hrbet,« je pojasnil Šadl.
 

Pod vplivom alkohola


Na terenu so izvedeli, da sta brata tega dne zjutraj prišla domov, oba menda pod vplivom alkohola. »Doma se je med njima vnel prepir, nato pa se je mlajši umaknil v svojo sobo in legel k počitku. Starejši brat je nato v kuhinji vzel večji nož, vdrl v sobo k mlajšemu ter ga na postelji ležečega zabodel v hrbet,« je sporočil Šadl. Po njegovih besedah je poškodovani, ko je ugotovil, da krvavi, odšel do sosedov, kjer je prosil za pomoč. Pozneje so ga oskrbeli reševalci, ki so se prav tako pripeljali na kraj kaznivega dejanja, in ga odpeljali na zdravljenje v Univerzitetni klinični center Maribor. V bolnišnici so ugotovili, da je poškodovanec utrpel vbodno rano, ki pa ni ogrožala njegovega življenja.


»Osumljenemu so policisti na njegovem domu odvzeli prostost in ga pridržali. Po zaključenem ogledu kraja kaznivega dejanja, po vseh zbranih obvestilih in potem, ko so pridobili izjavo osumljenega, so mu pridržanje v nedeljo zvečer odpravili. Zanj namreč ni bilo več razlogov,« je še pojasnil Šadl. Policisti pa so glede na vse okoliščine zaključili, da v tem primeru ne gre za kaznivo dejanje poskusa uboja, temveč za »kvalificirano obliko kaznivega dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe z nevarnim predmetom, saj namen osumljenega ni bil žrtvi odvzeti življenje«.

Zoper osumljenega bodo zaradi napada na brata na pristojno okrožno državno tožilstvo podali kazensko ovadbo za to kaznivo dejanje, za kar mu grozi do tri leta zapora. Za uboj oziroma poskus uboja storilcem grozi od pet do 15 let zapora.
 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije