S POMOČJO VRVNE TEHNIKE

Z Jelovice so reševali zaplezano planinko s psom

Intervencij zaradi poškodb ali slabega načrtovanja v teh dneh gorskim reševalcem zlepa ne zmanjka.
Fotografija: S pomočjo vrvne tehnike so planinko in psa rešili s težko dostopnega terena. FOTO: GRS Radovljica
Odpri galerijo
S pomočjo vrvne tehnike so planinko in psa rešili s težko dostopnega terena. FOTO: GRS Radovljica

V torek malo pred 15. uro je prišel klic na pomoč z Jelovice nad vasjo Spodnja Lipnica v občini Radovljica, kjer se je po poročanju republiškega centra za obveščanje zaplezala planinka s psom. Na pomoč so prihiteli reševalci GRS Radovljica, ki so s pomočjo vrvne tehnike planinko in psa rešili iz težko dostopnega terena ter ju pospremili v dolino.

Ob 11.00 se je pohodnik na poti od slapa Orglice proti jami nad Kamniško Bistrico zaplezal na nedostopnem kraju. Reševalci GRS Kamnik so ga pospremili na varno pot in prepeljali do izhodišča.

Da se je po pestrem koncu tedna tudi nov teden začel tako, so opozorili na Gorski reševalni zvezi Slovenije. »Zdrs pod Triglavom, zdrs na poti skozi Žrelo na Storžič, boleče koleno pod Skuto, napad panike na grebenu Storžiča, tavajoč in izrčpan pohodnik nad izvirom Hublja, zdrs na planinski poti pred kočo na Golici, poškodovan gleženj pri soteskanju. To je le nekaj intervencij gorskih reševalcev v teh dneh. Nekatere nesreče lahko preprečimo sami z dobro pripravo na turo,« so sklenili.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije