UMRLA NA CESTI

Vračali so se z božičnega Dunaja: dva mrtva, 17 ranjenih

Na avstrijskem Gradiščanskem trčila slovenska avto in avtobus V renaultu umrla 29-letna Mirjana Makovec in 31-letni Renato Felkar.
Fotografija: Renato Felkar je izgubil življenje na cesti nedaleč od doma. FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Renato Felkar je izgubil življenje na cesti nedaleč od doma. FOTO: Facebook

JENNERSDORF, MURSKA SOBOTA – Kdor si je ogledal Dunaj v adventnem času, ve, kaj mami (tudi Slovenke in Slovence) v avstrijsko prestolnico: »Pričakal nas bo s čudovito okrašenimi ulicami. Cesarsko mesto bo dihalo v predprazničnem vzdušju,« je obetalo vabilo na sobotni izlet za drugi december, ki so ga spisali v turistični agenciji Klas; slednja že več kot dve desetletji posluje v sklopu krovnega podjetja Avtobusni promet Murska Sobota (AP MS).

Potem ko so si v soboto pomurski izletniki ogledali okrašeno mesto, dvorce in predbožično tržnico, so se odpravili nazaj proti Sloveniji: predvideni čas odhoda je bil okoli sedme zvečer. Avtobus je bil dobre tri ure pozneje od domovine oddaljen le še nekaj kilometrov; prevozili so zadnji večji kraj na avstrijski strani Jennersdorf, nato pa se je potovanje za 46 potnikov silovito ustavilo med gradiščanskima krajema Minihof-Liebau in Tauka, najbolj tragično pa se je končalo za še dva udeleženca v prometni nesreči, prav tako Slovenca.

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije