Voznik bežal pred policijo, sledijo kazenska ovadba, obdolžilni predlog in globa

Voznica (75) po prometni nesreči odpeljala.
Fotografija: Policistom ni ubežal. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Policistom ni ubežal. FOTO: Jure Eržen, Delo

V Žalcu so v ponedeljek okoli 20. ure med nadzorom prometa policisti poskušali ustaviti voznika osebnega vozila, ki znakov za ustavljanje ni upošteval in je vožnjo nadaljeval, nato ustavil in pobegnil iz vozila.

Voznika (34), doma z območja Velenja, so prijeli v bližini avtomobila, na katerem so bile nameščene ukradene registrske tablice, vozilo pa odjavljeno iz prometa. Zaradi ukradenih registrskih tablic ga bodo kazensko ovadili, za storjene cestnoprometne prekrške pa bodo podali obdolžilni predlog. Ker se je nahajal zunaj občine bivanja, bodo podali predlog zdravstvenemu inšpektoratu.

V Šoštanju pa se je zgodila prometna nesreča, ki jo je povzročila 75-letna voznica osebnega vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Po trčenju v drugo vozilo je odpeljala s kraja, ne da bi udeleženi voznici posredovala podatke. Policisti bodo podali obdolžilni predlog.

S promilom alkohola na kolo

V Stražišču na območju postaje Ravne na Koroškem se je v prometni nesreči lažje poškodoval 31-letni motorist, ki je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo zapeljal na bankino pri mostu in padel.

V Celju na Goriški ulici se je v večernih urah v prometni nesreči lažje poškodoval 55-letni kolesar, ki je padel. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel v krvi dober promil alkohola.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije