Vinjen padel s kolesa

V Vinski Gori voznik po trčenju z motorjem 44-letnice pobegnil s kraja nesreče. Pijanemu 37-letniku je uspelo iz odklenjene drvarnice ukrasti kolo.
Fotografija: Policisti so imeli precej dela. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Policisti so imeli precej dela. FOTO: Mavric Pivk

Minuli konec tedna so imeli policisti precej dela s posamezniki, ki so pregloboko pogledali v kozarec. V soboto okoli 2. ure se je, kot so sporočili s PU Ljubljana, na Vrhniki zgodila prometna nesreča, v kateri je bil udeležen voznik motornega kolesa. Zaradi vožnje preblizu robu vozišča in pod vplivom alkohola (0,58 mg/l oz. dobra 1,2 promila) je izgubil nadzor nad motornim kolesom in padel. Ni uporabljal varnostne čelade in se je lažje poškodoval.
V Račah so ustavilli pijanega kolesarja, ki je pred tem iz drvarnice ukradel kolo. FOTO: Oste Bakal
V Račah so ustavilli pijanega kolesarja, ki je pred tem iz drvarnice ukradel kolo. FOTO: Oste Bakal

V Vinski Gori so v petek popoldne po policijskem poročilu s PU Celje obravnavali nesrečo, v kateri se je huje poškodovala 44-letna voznica motornega kolesa. Povzročil jo je 39-letni voznik osebnega vozila, ki je vozil iz smeri Velenja proti Arji vasi in je v križišču za Vinsko Goro izsilil prednost pred motoristko. Vozili sta trčili, a je voznik odpeljal, ne da bi 44-letnici pomagal. Kmalu so ga izsledili, opraviti je moral tudi alkotest, ki je pokazal 1,8 promila alkohola.

V soboto okoli 13. ure pa je bil pod gasom tudi voznik motornega kolesa, ki je v Bukovski vasi padel zaradi neprilagojene hitrosti in se lažje poškodoval. Test mu je pokazal 0,65 promila alkohola. No, na drugem koncu države, v Račah, pa so policisti obravnavali tatvino kolesa iz odklenjene drvarnice na Grajskem trgu. Približno pol ure pozneje so ustavili 37-letnega moškega, ki se je prevažal s tem ukradenim kolesom. Slednje so mu zasegli in vrnili oškodovancu. Alkotest je kolesarju pokazal dobrih 2,8 promila alkohola. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije