LAŽNA ZGODBA

Velika iskalna akcija za pogrešano šestletnico

Objavljeno 02. julij 2020 16.29 | Posodobljeno 02. julij 2020 20.00 | Piše: A. L.

Policiji je povedal, da pogreša sestrico. Stekla je iskalna akcija, na pomoč sta prišla tudi letalnik in helikopter, nato pa je preiskava pokazala, da deklice sploh ni bilo z njimi.

Simbolična fotografija. FOTO: Uroš Hočevar, Anže Malovrh/Kolektiff
Nekdo je danes ob 6.20 operativnikomunikacijski center (OKC) PU Koper obvestil, da je bila med Podgorjem in Petrinjami opažena skupina, ki bi lahko bili ilegalni prebežniki. Tja je bilo takoj napoteno več policijskih patrulj, med drugim tudi vodnik službenega psa, ki je skupino oseb opazil nad tunelom Kastelec. V bližini sta dve policijski patrulji prijeli skupno šest ilegalnih prebežnikov, in sicer štiri državljane Pakistana in dva državljana Indije.

Eden od ilegalnih prebežnikov, državljan Pakistana, je policistom po prijetju povedal, da je izgubil sestro, ki naj bi bila po njegovih podatkih stara šest let. »Policija je takoj po prejetem podatku pričela iskanje, v katero je bilo vključeno več rednih policijskih patrulj, pridružili pa so se jim tudi policisti posebne PE, vodniki s službenimi psi, upravljavec drona ter policijski helikopter. Policisti so pregledovali območje med Črnim Kalom, Kastelcem in Socerbom. Zaprošena je bila tudi pomoč italijanske gorske reševalne službe in policije, ki je v času iskanja pregledovala območje pod Socerbom na italijanski strani meje,« pišejo v poročilu PU Koper.

A nadaljnji postopek s prijetimi ilegalnimi prebežniki in ob pomoči prevajalca je pokazal, da je bila informacija o pobeglem otroku lažna, saj v skupini ni bilo nobenega otroka. Prijete osebe so v razgovorih povedale, da so skupaj v skupini 12 oseb hodili iz BiH.

Šest moških so na poti preko hrvaške že prijeli hrvaški varnostni organi, preostalih šest pa danes slovenski policisti.

Iskalna akcija za domnevno pogrešanim otrokom je bila tako v širši sestavi prekinjena ob 13.30.
Deli s prijatelji