SODIŠČE

V mariborskih zaporih ranil paznika, končal v samici

Tomiju Kolarju sodijo tudi za umor prijatelja. Napada na paznika ni priznal.
Fotografija: Tomi Kolar je v sodnih dvoranah že čisto domač. FOTO: Oste Bakal
Odpri galerijo
Tomi Kolar je v sodnih dvoranah že čisto domač. FOTO: Oste Bakal

MURSKA SOBOTA – Čeprav je višji državni tožilec Branko Murmayer predlagal, da mu v primeru priznanja krivde izrečejo milo kazen, skupno tri mesece in 15 dni zapora, 39-letni Mariborčan Tomi Kolar na predobravnavnem naroku ni priznal očitanega kaznivega dejanja napada na uradno osebo, za kar je sicer zagroženo od šest mesecev do pet let zapora. Kolar naj bi namreč fizično napadel pravosodna policista v mariborskih zaporih, kjer v priporu čaka na sodbo za drugo kaznivo dejanje.

Tožilstvo Mariborčanu, rojenemu na Ptuju, gimnazijskemu maturantu, samskemu, brez kakršnega koli premoženja in otrok, očita, da je napadel pravosodna policista, ki sta ga hotela vkleniti. Eden od njiju, Mitja Gajser, je pri tem utrpel poškodbe leve ličnice, drugi, Nervin Porič, pa jo je odnesel z udarnino. Policista sta Kolarja nato le obvladala in končal je v samici.

Sodnica Natalija Pavlič Godinskij je obtoženemu, potem ko ni hotel priznati krivde, svetovala, naj si najame zagovornika, ki bi mu ga odobrili kot brezplačno pravno pomoč, a je Kolar, ki je imel med obravnavo vklenjeni roki in nogi, to odločno odklonil.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije