NESREČA Z MOTORJEM

Usodna vožnja nekdanjega nogometaša: za Nikolo ostali žena in mladoletni hčerki

V prometni nesreči z motorjem je umrl Nikola Talaber, nekdanji član NK Mura.
Fotografija: Življenje nekdanjega člana NK Mura Nikole Talaberja se je tragično končalo. FOTO: NK Mura
Odpri galerijo
Življenje nekdanjega člana NK Mura Nikole Talaberja se je tragično končalo. FOTO: NK Mura

V Slovenskih novicah smo že včeraj kratko poročali o tragični prometni nesreči, ki se je v četrtek nekaj minut po 16. uri pripetila na regionalni cesti med Gederovci (meja s sosednjo Avstrijo) in Mursko Soboto, zunaj naselja Rankovci.

Na mestu, kjer je tudi gradbišče, saj poteka rekonstrukcija omenjene tranzitne ceste, sta namreč trčila osebni avtomobil in motorist. Slednji je zaradi hudih ran na kraju trka umrl.

Ogled sodnika in tožilke

»Pomurski policisti smo bili danes ob 16.01 obveščeni o prometni nesreči med naseljem Gederovci in Rankovci, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega avtomobila in motornega kolesa. Zdravnik je na kraju samem potrdil smrt voznika motornega kolesa. Cesta je zaprta, obvoz poteka,« je po nesreči zapisala Suzana Rauš, tiskovna predstavnica PU Murska Sobota, ki je dodala, da bodo dodatne podatke posredovali po končani preiskavi.

Poleg policistov sta ogled hude prometne nesreče opravila tudi dežurni sodnik okrožnega sodišča v Murski Soboti Milan Regvat in višja državna tožilka Desanka Novak. Odrejena je bila sanitarna obdukcija pokojnega motorista, po naših neuradnih podatkih pri vozniku osebnega avtomobila in tudi drugem udeležencu naj ne bi ugotovili prisotnosti alkohola ali kakšnih drugih nedovoljenih substanc.

Voznik avtomobila, gre za 29-letnika iz Gornje Radgone, je v avtomobilu imel še majhnega otroka, ki k sreči ni bil poškodovan. V nesreči je po naših podatkih umrl 44-letni Nikola Talaber iz Murske Sobote, ki ga še zlasti poznajo ljubitelji nogometa, saj je bil tudi vratar Nogometnega kluba Mura. Za nesrečnim Talaberjem sta poleg žene ostali še mladoletni hčerki.

Za tragedijo naj bi bilo krivo neprevidno prehitevanje voznika osebnega avtomobila. FOTO: Oste Bakal
Za tragedijo naj bi bilo krivo neprevidno prehitevanje voznika osebnega avtomobila. FOTO: Oste Bakal

Po prvih uradnih podatkih prometnikov je nesrečo povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je med vožnjo iz smeri Gederovcev proti Murski Soboti pri pokopališču pred naseljem Rankovci zaradi nepravilnega prehitevanja vozila pred seboj trčil v motorista, ki je pravilno pripeljal po svojem voznem pasu. Po opravljenih vseh preiskovalnih dejanjih bodo policisti spisali kazensko ovadbo zoper povzročitelja, je potrdila Suzana Rauš.

Nikola Talaber je druga žrtev prometnih nesreč na pomurskih prometnicah od začetka letošnjega leta in obe sta se zgodili v tem tednu. V enakem obdobju lanskega leta jih je bilo sedem, v letu 2020 pa tri. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas