CESTA BLED–BOHINJ

V trčenju pri Bohinju udeleženih 52 otrok

V nesreči se je hudo poškodovala potnica. Najhujše je preprečil voznik avtobusa
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jože Pojbič
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jože Pojbič

Popoldne se je zgodila prometna nesreča na glavni cesti Bled–Bohinj. Voznik z osebnim avtomobilom je pri vožnji proti Bohinju v bližini naselja Nomenj zapeljal na nasprotnosmerno vozišče in trčil v avtobus, ki je vozil nasproti. Voznika sta po podatkih policije lažje poškodovana, potnica v avtomobilu pa huje. Potniki v avtobusu niso poškodovani. Preizkusa alkoholiziranosti pri obeh voznikih sta bila negativna. Proti vozniku avtomobila poteka postopek zaradi povzročitve nesreče.

Voznik avtobusa je z ustrezno reakcijo po trčenju preprečil hujše posledice, saj se ob cesti teren po manjši brežini naglo spusti, poroča PU Kranj.

V nesreči je bilo udeleženih 61 oseb, od tega 52 otrok, poškodovane so bile tri osebe, poroča uprava za zaščito in reševanje. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so zavarovali območje, pomagali reševalcem iz Bohinja pri pregledu in oskrbi udeleženih oseb, otrokom zagotovili varen umik izven ceste ter jih oskrbeli z vodo, odklopili akumulatorje, nevtralizirali razlite motorne tekočine, s tehničnim posegom vozilo dvignili iz pod ceste na avtovleko ter nudili pomoč Policiji pri urejanju zapore. Cesta je bila v času intervencije zaprta.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije