33- in 42-LETNI GORNIK

Tragedija v gorah: na območju severne stene Triglava Srba zgrmela v globino (FOTO)

Iskali so ju sicer že od sobote, iskanje pa je trajalo dolgo, saj so reševalci preiskovali veliko območje, ker niso vedeli, kam sta pogrešana odšla.
Fotografija: FOTO: Grs Mojstrana/policija
Odpri galerijo
FOTO: Grs Mojstrana/policija

Gorenjski policisti so na območju severne stene Triglava našli dva mrtva moška. Okoliščine kažejo na gorsko nesrečo, med plezanjem naj bi padla v globino, so pojasnili na Policijski upravi Kranj. Pokojna sta bila po njihovih navedbah kot pogrešana prijavljena v tujini, policisti pa so reševalno akcijo sprožili v nedeljo, so dodali.

Našli so ju pod Slovensko smerjo na Triglav

V reševalni akciji so po poročanju portala Delo ob policistih in policijskem helikopterju sodelovali tudi člani gorske reševalne službe. Preminula so reševalci našli pod Slovensko smerjo na Triglav, je za Delo povedal predsednik Gorske reševalne zveze Slovenije Gregor Dolinar.

Iskali so ju sicer že od sobote, iskanje pa je trajalo dolgo, saj so reševalci preiskovali veliko območje, saj niso vedeli, kam sta pogrešana odšla. Plezalca sta sicer plezala v navezi, še navaja Delo.

33- in 42-letni gornik, oba sta državljana Srbije

Naknadno so s PU Kranj sporočili, da so policisti nadaljevali v ponedeljek začeto iskalno akcijo za tujima gornikoma, ki sta se v soboto dopoldne odpravila proti Triglavu. Po podatkih, s katerimi razpolagajo, sta oba gornika med plezanjem po Slovenski smeri v Triglavski severni steni, na nadmorski višini nad 1600 metri, padla v globino ter zaradi hudih poškodb na kraju dogodka umrla. Njuni trupli je danes okoli 10. ure našla posadka policijskega helikopterja med sistematičnim pregledom terena.  

FOTO: Grs Mojstrana/policija
FOTO: Grs Mojstrana/policija

FOTO: Grs Mojstrana/policija
FOTO: Grs Mojstrana/policija

Po do sedaj zbranih obvestilih gre za 33- in 42-letnega gornika, oba državljana Srbije. Za 33-letnika so italijanski varnostni organi pred dnevi razpisali pogrešanje, aktivnosti v zvezi z iskanjem pa so od nedelje zvečer izvajali tudi slovenski policisti. Okoliščine kažejo, da sta gornika plezala v zahtevnih razmerah, nad snežno mejo, na mešanem snežnem in kopnem terenu. V reševanju so poleg policistov in helikopterske posadke sodelovali tudi gorski reševalci iz društva GRS Mojstrana. Pokojnika sta bila s helikopterjem slovenske policije prepeljana v dolino. Policisti nadaljujejo zbiranje obvestil o vseh okoliščinah dogodka in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije