Smrtna nesreča: prehiteval kolono in trčil v nasproti vozeči avto

V trčenju je bil 56-letni voznik tako hudo poškodovan, da je umrl na kraju nesreče, 32-letni voznik in njegov 38-letni sopotnik pa sta se poškodovala lažje.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Ljubo Vukelič, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Ljubo Vukelič, Delo

V soboto ob 19.48 se je na glavni cesti Bresternica–Maribor, zunaj naselja Maribor, zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, smo poročali.

Policija je v poročilu zapisala: »Voznik (32) je vozil osebni avtomobil v smeri Maribora in v desnem preglednem ovinku začel prehitevati kolono vozil pred seboj v trenutku, ko je iz nasprotne strani pripeljal 56-letni voznik osebnega avtomobila. V trčenju je bil 56-letni voznik tako hudo poškodovan, da je umrl na kraju nesreče, 32-letni voznik in njegov 38-letni sopotnik pa sta bila lažje poškodovana.«

Uprava za zaščito in reševanje navaja, da so posredovali gasilci GB Maribor. V enem vozilu je ostala ukleščena oseba. Gasilci so protinaletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje vozil, s tehničnim posegom rešili osebo iz vozila in jo predali reševalcem nujne medicinske pomoči iz Maribora ter posuli iztekle tekočine.

Iz PU Maribor so poročilo dopolnili, da je elektronski alkotest pri povzročitelju prometne nesreče pokazal 0,65 mg/l, zato mu je bil odrejen strokovni pregled.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije