PONAREJENI EVRI

Slovenca aretirana v Bosni

Bosanski tožilci za oba predlagajo pripor. V Doboju in Prijedoru naj bi plačevala s ponarejenimi evri.
Fotografija: Slovencema v Bosni preti zapor. FOTO: Leon Vidic

 
Odpri galerijo
Slovencema v Bosni preti zapor. FOTO: Leon Vidic  

Tožilstvo Bosne in Hercegovine je na svojih spletnih straneh objavilo, da sta Slovenca osumljena, da sta s ponarejenimi bankovci za 200 evrov plačevala na bencinskih servisih. Dežurni tožilec ju je po aretaciji zaslišal, nato pa sodišču Bosne in Hercegovine za oba predlagal uvedbo pripora.

»Pripor je predlagan za /.../ državljana Slovenije. Osumljencema je očitano, da sta v začetku aprila letos v promet spravila večjo količino ponarejenih bankovcev za 200 evrov. V več primerih sta z njimi plačevala na bencinskih črpalkah na območju občin Doboj in Prijedor,« je zapisano na spletni strani tožilstva. Dodajajo še, da je odreditev pripora nujna zaradi begosumnosti, saj bi kot tuja državljana z odhodom in Bosne in Hercegovine postala nedosegljiva tožilstvu in sodišču.

Z domnevnimi ponaredki naj bi plačevala na bencinskih črpalkah na območju občin Doboj in Prijedor. FOTO: Getty images


 
Z domnevnimi ponaredki naj bi plačevala na bencinskih črpalkah na območju občin Doboj in Prijedor. FOTO: Getty images  

Že prej so o njunem prijetju poročali dobojski policisti. V sodelovanju s pripadniki PP Kotor Varoš so mladeniča aretirali v nedeljo in ju ovadili zaradi štirih kaznivih dejanj ponarejanja denarja, ki naj bi jih na njihovem območju zagrešila 9. aprila. »Med hišnimi preiskavami objektov in vozila na območju Kotor Varoša so policisti našli predmete, ki so jih lahko povezali s kaznivimi dejanji,« so dodali na PU Doboj.

Slovenca sta sicer osumljena po 205. členu bosanskega kazenskega sodnika, ki veleva: »Kdor izdela ponarejeni denar s ciljem, da ga bo spravil v obtok, in kdor ga spravi v obtok, se kaznuje s kaznijo zapora od enega do desetih let.« ​

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije