HUJŠI CESTNO PROMETNI PREKRŠKI

Skrajno neodgovorno. V naselju divjal 165 km/h in ogrožal tudi družine z otroki (FOTO)

Vozniki se ne zavedajo, da je dovolj le trenutek nepazljivosti, ki jim lahko popolnoma spremeni življenje.
Fotografija: Voznik BMW-ja je vozil kar 196 km/h. FOTO: Policijska uprava Celje
Odpri galerijo
Voznik BMW-ja je vozil kar 196 km/h. FOTO: Policijska uprava Celje

Policisti Postaje prometne policije Celje so minuli vikend obravnavali tri hujše cestnoprometne kršitelje. V soboto nekaj pred poldnevom so v naselju Paka pri Velenju, kjer je hitrost vožnje s prometnim pravilom omejena na 50 km/h, obravnavali voznika osebnega vozila, ki je mimo merilnika hitrosti Multaradar C peljal s hitrostjo 165 km/h.

V tem času je bilo na tem območju veliko sprehajalcev, tudi družin z otroki. Voznikovo ravnanje je bilo skrajno neodgovorno. Vozilo, ki vozi s hitrostjo 165 km/h, v eni sekundi reakcijskega časa prevozi 45,7 m, ko prištejemo še zavorno pot, znaša skupna zavorna pot 181,8 m.

Voznik BMW-ja je vozil kar 196 km/h. FOTO: Policijska uprava Celje
Voznik BMW-ja je vozil kar 196 km/h. FOTO: Policijska uprava Celje

V nedeljo so policisti Postaje prometne policije Celje poostren nadzor cestnega prometa izvajali na avtocesti. Pri tem so ugotovili več prekoračitev hitrosti voznikov osebnih avtomobilov, med katerimi izstopata dva voznika, in sicer voznik osebnega avtomobila znamke BMW, tujih registrskih številk, ki je na odseku avtoceste A1, kjer je hitrost vožnje s prometnim znakom omejena na 100 km/h, vozil s hitrostjo 196 km/h in voznik osebnega avtomobila znamke Toyota, tujih registrskih številk, ki je na odseku avtoceste A1, ki je pri omejitvi hitrosti 100 km/h, vozil s hitrostjo 171 km/h.

Obema kršiteljema so izdali plačilna naloga v znesku 1.200 evrov in vsakemu izrekli še 9 kazenskih točk.

Vozil je s hitrostjo 171 km/h. FOTO: Policijska uprava Celje
Vozil je s hitrostjo 171 km/h. FOTO: Policijska uprava Celje

Ne zavedajo se

Nekateri vozniki hitrosti in načina vožnje žal še vedno ne prilagodijo omejitvam hitrosti in svojim sposobnostim za vožnjo. Pozabljajo, da promet in cesta ne dovoljujeta napak. Ne zavedajo se, da je dovolj le trenutek nepazljivosti, ki jim lahko popolnoma spremeni življenje, in da je lahko usodna že najmanjša prekoračitev hitrosti.

Policisti zato voznikom svetujejo, naj prilagodijo hitrost vožnje predpisom ter ostalim okoliščinam.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije