»Se vam zdi normalen nekdo, ki je 12-krat zabodel človeka, se stuširal in se mirno spravil v posteljo?«

Tatjana Komac meni, da Jasmin Suljić nikoli več ne bi smel uzreti luči svobode. Njenega brata Romana je v Bovcu brutalno umoril, odšel in mirno zaspal.
Fotografija: Suljiću preti do 30 let zapora.
Odpri galerijo
Suljiću preti do 30 let zapora.

Komačevi imajo v Bovcu frizerski salon, zdaj je ta, kajpak, zaprt. Tatjana se je včeraj odpravila v Novo Gorico, kot pravi, pa je dogajanje v tem kraju doživljala adrenalinsko in zelo stresno, saj se je znašla v istem prostoru kot obtoženi morilec njenega brata Romana.

»Kaj si iskreno mislim o njem, o bratovem morilcu? Ta človek ne bi smel nikoli več priti na prostost. Veste, kaj je dejal? Da se sploh ne spomni, da nenehno premišljuje o tem, toda ne ve ... Ta človek bo ubijal naprej, če bo še kdaj zunaj. Se vam zdi normalen nekdo, ki je 12-krat zabodel človeka, odšel, se stuširal in se mirno spravil v posteljo?«

Krvnika naj bi poznal bežno

Roman je svojega krvnika menda le bežno poznal.
Roman je svojega krvnika menda le bežno poznal.
Na novogoriški okrožni sodniji so v tem koronavirusnem času predobravnavni narok proti 24-letnemu državljanu Bosne in Hercegovine Jasminu Suljiću zaradi umora 34-letnega Romana Komaca zaprli za javnost. Odločitev je sprejela sodnica, ki je narok vodila, in sicer Darinka Kogoj. »Glede na število udeležencev, ki so potrebni za izvedbo naroka, in glede na število novinarjev, ki so napovedali udeležbo na naroku, je predsednica senata javnost z glavne obravnave začasno izključila,« nam je sporočil uradni govorec sodišča Samo Turel.

Je pa torej v dvorani kot oškodovanka smela biti sestra umorjenega. »Morilec je rekel le, da krivde ne priznava,« nam je povedala. Ali in kaj sta imela njen brat in njegov krvnik, da bi lahko privedlo do take tragedije? »Nič, ta je bil kolega bratovega kolega. Bežno sta se poznala, se morda občasno srečala, vendar sploh nista imela iste družbe.«
Okrog polnoči ga je morilec poklical, da ga čaka pred vrati. FOTO: DEJAN JAVORNIK
Okrog polnoči ga je morilec poklical, da ga čaka pred vrati. FOTO: DEJAN JAVORNIK

To smo sicer na Bovškem slišali že takoj po zločinu, ki se je zgodil 2. oktobra lani. Bovec je majhen kraj, kjer se med seboj vsi poznajo, in kot je prve ugotovitve iz preiskave predstavil prvi mož novogoriških kriminalistov Marino Pangos, »tudi žrtev in osumljeni sta se poznala, ker sta oba delala v turistični dejavnosti«. Spor med njima naj bi nastal nedolgo pred dogodkom, vendar kuhar zaradi tega domačinu ni grozil, so sporočili s PU Nova Gorica: »Nekako se nakazuje, da je vse to preraslo v zadnjem času in da ni šlo za dolgotrajen spor.«

Suljić iz okolice bosanske Tuzle je v Slovenijo prispel maja lani. V Bovcu je dobil delo kot kuhar v restavraciji, v naši državi bi moral ostati do konca oktobra, ko mu je poteklo delovno dovoljenje. Delodajalci so sicer o njem po zločinu začudeno dejali, da je bil nekonfliktna oseba. Komac je bil po poklicu frizer, vendar se s tem ni aktivno ukvarjal. Njegovi prijatelji so ga opisali kot nasmejanega pozitivca. Bil je DJ Yowz, vrtel je glasbo na različnih prireditvah, vozil je tudi kombi za rafte za agencijo za vodne in adrenalinske športe.


Zagotovo pa tistega 2. oktobra kmalu po polnoči ni niti slutil, da se njegovo življenje izteka, saj bo postal žrtev umora. Bil je doma, na obisku je imel prijatelja. Po telefonu ga je poklical Suljić, da stoji pred vrati njegovega doma, ter ga pozval, naj pride ven. Roman mu je odprl vrata, ob njem pa je bil njegov prijatelj. Suljić ga je prosil, ali se lahko pogovorita na samem, zato se je prijatelj vrnil v hišo. V tistem trenutku pa je 24-letnik izvlekel nož in 34-letnika zabodel v različne dele telesa, nato zbežal, morilsko orodje pa odvrgel v bližnje grmovje.

Od 15 do 30 let!

Bovški policisti so bili ob 00.09 obveščeni, da je tujec le nekaj metrov od bovške policijske postaje zabodel domačina in da je ta umrl. Storilcu so prostost odvzeli manj kot dve uri pozneje v stanovanju, v katerem je prebival.

Če so policisti po zločinu javnosti lahko postregli le s prvimi ugotovitvami iz preiskave, so pristojni zagotovo marsikaj izvedeli tudi med sodno preiskavo tragedije. Tožilka Andreja Žvanut bo svoje očitke na Suljićev račun sicer predstavila šele na začetku
Suljiću preti do 30 let zapora.
Suljiću preti do 30 let zapora.
sojenja, to bo 18. maja. Njegova odvetnica Metka Lavrenčič Lozej je potrdila, da klient krivde ne priznava. Menda se ne strinja s pravno kvalifikacijo dejanja, za katero je obtožen, to pa je umor na grozovit in zahrbten način. Že v preiskavi naj bi bil redkobeseden, včeraj pa je pojasnil le, da bo vse, kar ima povedati, povedal v zagovoru. Preti mu kazen zapora od 15 do 30 let. Na procesu bodo zasliševali izvedence in priče, kajpak tudi Komačevega prijatelja, ki je prihitel iz hiše, ko je zaslišal glasno hropenje, in že umirajočega Romana našel na tleh v mlaki krvi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije