TRIJE OSUMLJENCI

Roparja v Portorožu zvezala zlatarja

Neznanci v torek popoldne ropali na Obali. Njihov avto so pozneje našli v Luciji.
Fotografija: Policisti prosijo za pomoč pri iskanju storilcev.
Odpri galerijo
Policisti prosijo za pomoč pri iskanju storilcev.

PORTOROŽ – Mirno torkovo popoldne je v Portorožu zmotil rop, podoben tistim, ki smo jih bolj kot v vsakdanjem življenju vajeni iz akcijskih filmov. »Ob 15.46 smo bili obveščeni o ropu zlatarne v Portorožu,« je sporočila tiskovna predstavnica Policijske uprave Koper Anita Leskovec ter dodala, da policisti sumijo, da so storilci povezani s pobeglim avtomobilom citroën c3 picasso bele barve, na katerem so bile nameščene zagrebške registrske tablice. Avto so pozneje našli ob kanalu Sv. Jerneja v Luciji.

Po prvih podatkih, ki jih je policistom uspelo pridobiti, naj bi bili v rop vpleteni trije storilci – dva sta vstopila v zlatarno, po naših informacija gre za zlatarno Arsé, tretji pa ju je čakal v avtomobilu. »Roparja sta zagrozila lastniku in ga zvezala, nato pa pobrala več kosov zlatega nakita,« je včeraj sporočila Leskovčeva.

Pobrala sta več kosov nakita. FOTO: Guliver/getty Images
Pobrala sta več kosov nakita. FOTO: Guliver/getty Images
Koliko škode so zlikovci povzročili zlatarni, ni znano, policisti so včeraj informacije o kaznivem dejanju še zbirali, prav tako so še iskali roparje. »Policisti vse, ki bi vedeli kaj konkretnega o ropu, prosijo, naj jim to čim prej sporočijo na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200,« je v sporočilu za javnost dodala Leskovčeva in podala opis storilcev: eden od njih je visok okrog 175 centimetrov, ima rjave lase in polovično plešo. Nosil je belo majico s kratkimi rokavi in temno modre hlače do kolen, obut pa je bil v bele športne copate. Drugi moški je visok okrog 185 centimetrov in čokate postave. Temne lase ima krajše pristrižene, ima tudi krajšo brado. Oblečen je bil v belo majico brez rokavov, na prsnem delu je bila odtisnjena rdeča slika, in črne kratke hlače. Tretji storilec je prav tako visok okrog 185 centimetrov, suhe postave, oblečen je bil v belo majico in svetlo modre hlače, nosil je še svetlo moder nahrbtnik.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije