OPIS STORILCA

Rop na Cankarjevi ulici: oborožen storilec na begu, policija prosi za pomoč

V ropu nihče ni bil telesno poškodovan.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Jure Eržen, Delo

NOVA GORICA – V ponedeljek ob 18.55 je bila policija obveščena o oboroženem ropu ene od trgovin (Cankarjeva ulica) v Novi Gorici. Neznanec je pristopil do uslužbenke in od nje zahteval gotovino. Svojo zahtevo je podkrepil z orožjem. Med ropom je v prodajalno vstopila druga stranka, zato je z ukradeno manjšo količino gotovine iz trgovine pobegnil neznano kam. V ropu nihče ni bil telesno poškodovan.
Novogoriški policisti in kriminalisti so takoj po prejetem obvestilu začeli izvajati vse aktivnosti tako na kraju kaznivega dejanja kot tudi v širši okolici. O tem so obvestili tudi preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Opis storilca

Storilec je po prvih ugotovitvah star med 30 in 40 leti, visok približno 180 cm in močnejše postave, oblečen je bil v temnejša zgornja oblačila.
Policija naproša vse morebitne očividce oziroma vse, ki bi glede ropa imeli kakršne koli koristne informacije, da jih sporočijo na intervencijsko številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 oziroma pokličejo policiste PP Nova Gorica (Sedejeva 11, 5000 Nova Gorica, telefon 05 303 4400, elektronski naslov pp_nova_gorica.pung@policija.si) ali najbližjo policijsko postajo.
Policijska preiskava okoliščin kaznivega dejanja (po določilu 206. člena KZ) še vedno poteka, zato drugih podrobnosti v tej fazi predkazenskega postopka ne moremo posredovati, so sporočili iz PU Nova Gorica.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije