TATOVI

Romuni kradli v Italiji, ujeli so jih na slovenskem počivališču

Na avtovleko so naložili ukraden gradbeni stroj.
Fotografija: Slovenski policisti so tatove ujeli na počivališču. FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Slovenski policisti so tatove ujeli na počivališču. FOTO: Roman Šipić, Delo

NOVA GORICA – V torek dopoldne je bila policija na območju PU Nova Gorica obveščena o ukradenem gradbene kompresorju, ki se je nahajal na počivališču ob hitri cesti v Šempasu.

Na parkirnem prostoru počivališča na odseku hitre ceste Vrtojba–Selo so nato policisti izsledili tovorno vozilo (avtovleko) znamke Iveco, romunskih registrskih oznak, na katerem je bil naložen v tujini ukraden kompresor znamke Irmer-Elze.

V vozilu so bili tudi trije državljani Romunije, stari 35, 29 in 28 let. V nadaljevanju postopka so policisti in kriminalisti z območja PU Nova Gorica ugotovili, da so v Italiji v sostorilstvu ukradli delovni stroj, vreden 11.500 evrov.

Prav tako je bilo z nadaljnjim zbiranjem obvestil ugotovljeno, da so osumljenci v enem od naselij v okolici Bologne v Italiji vlomili na tamkajšnjo ograjeno gradbišče in ukradli gradbeni kompresor. Nato so ga naložili na svoje tovorno vozilo (avtovleko) in se odpeljali proti Sloveniji, kjer so se ustavili na počivališču hitre ceste H4 v Šempasu. Tam so policisti z območja PU Nova Gorica tovorno vozilo z ukradenim predmetom ter osumljence izsledili.

Romunskim državljanom je bila na podlagi določb zakona o kazenskem postopku odvzeta prostost, policisti so jih nato zaslišali. Po končanem zaslišanju je bilo pridržanje tujih državljanov zaključeno. Osumljene Romune bodo kazensko ovadili.

Po zaključenem postopku je bil v Italiji ukraden gradbeni kompresor vrnjen lastnikom. Slovenski policisti so v zvezi z omenjeno zadevo sodelovali tudi z italijanskimi varnostnimi organi.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije