HIŠNA PREISKAVA

Pri 34-letnemu Slovencu našli šop ponarejenih evrov: tako so videti (FOTO)

Krški policisti so zasegli ponarejene bankovce za več kot triindvajset tisoč evrov.
Fotografija: FOTO: PU Novo mesto
Odpri galerijo
FOTO: PU Novo mesto

Policisti PP Krško so med preiskavo kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete pridobili odredbo sodišča in opravili hišno preiskavo na naslovu bivanja 34-letnega osumljenca na območju Hrastka. Med hišno preiskavo so pri osumljencu našli in zasegli 190 ponarejenih bankovcev v skupni vsoti 23.480 evrov.  

Zoper 34-letnika bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi ponarejanja denarja.

Policisti občane opozarjamo na previdnost pri poslovanju z gotovino. Še posebej naj bodo pozorni na bankovce za višje zneske.

FOTO: PU Novo mesto
FOTO: PU Novo mesto

Bankovce si dobro oglejte

Bankovce naj dobro pogledajo, otipajo in obrnejo proti svetlobi, kjer so ponaredki zaščitnih elementov bolj opazni. Pozorni naj bodo na relief, ki ga ponaredki največkrat nimajo. Pri pregledu pristnega bankovca proti svetlobi sta vidna portretni vodni znak in varnostna nit, pri večjih vrednostih še portretno okence. Pri nagibanju bankovca naprej in nazaj se na srebrnem znaku opazi portret Evrope v prosojnem okencu, na zeleni številki pa svetlobni val, ki se premika navzgor in navzdol po številki.

»Če sumite, da je bankovec ponarejen, preverite več zaščitnih elementov in bankovec primerjajte z drugim bankovcem. Če ste v dvomih, lahko bankovec prinesete tudi v pregled na blagajno Banke Slovenije. Prav tako svetujemo, da v primeru dvoma o pristnosti transakcije ne izpeljete. Skušajte si zapomniti čim več informacij o tem, kdaj, kje in od koga ste bankovec prejeli in o tem obvestite policiste. Ti podatki so pri policijski preiskavi zelo koristni,« navajajo na policiji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije