NA SPREHAJALNI POTI

Pretresena Slovenija! Sprehajalko porinil na tla in jo spolno nadlegoval

Zgodilo se je na gozdni sprehajalni poti v Novem mestu. Preiskovalni sodnik je za osumljenca odredil pripor.
Fotografija: Fotografija je simbolična. FOTO: Špela Kuralt/delo
Odpri galerijo
Fotografija je simbolična. FOTO: Špela Kuralt/delo

Novomeški policisti so bili 19. februarja obveščeni o kaznivem dejanju, ki se je zgodil dan prej nekaj po 17. uri na gozdni sprehajalni poti v Novem mestu. Neznanec je s fizično silo sprehajalko porinil na tla in jo spolno nadlegoval. Osumljenec je žrtev izpusti, ko je opazil, da se po gozdni poti približuje skupina drugih sprehajalcev. 

Novomeški policisti so v aktivni preiskavi vključili kriminaliste in policiste in na podlagi opisa 21. februarja identificirali napadalca. 

Prijeli so 25-letnega osumljenca, državljana Kosova.

Kriminalisti so osumljenca s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja spolnega nasilja po III. odstavku 171. člena KZ-1 privedli k preiskovalnemu sodniku, ta je zanj po zaslišanju odredil pripor.

Je bilo žrtev 25-letnega napadalca več?

Kriminalisti nadaljujejo preiskavo in preverjajo, ali je bilo žrtev 25-letnega napadalca več.

Pozivajo morebitne žrtve ali očividce, da se zglasijo na Policijski postaji Novo mesto ali pokličejo na številko 113 oziroma anonimni telefon policije 080 1200. Prijavo lahko podajo tudi kriminalistom, in sicer pisno, osebno, po telefonu ali v elektronski obliki.

»Na policiji se zavedamo, da kazniva dejanja zoper spolno nedotakljivost za žrtve pomenijo enega najhujših posegov v njihovo osebnostno celovitost. Odkrivanju storilcev in preprečevanju tovrstnih dejanj zato namenjamo vso pozornost,« so sporočili s policije.

Poudarili so, da na območju v zadnjih letih niso obravnavali spolnih napadov, storjenih na podoben način. Takoj po prijavi dogodka so okrepili prisotnost na sprehajalnih poteh v Novem mestu. Varnost občanov so zagotavljali policisti in kriminalisti, ki so naloge izvajali tudi v civilnih oblačilih, na sprehajalnih poteh so bili policisti konjeniki in vodniki službenih psov, so še zagotovili.

Vsem občanom svetujejo, da ob primeru nasilja ali nadlegovanja na javnih krajih ali v domačem okolju takoj poiščejo pomoč. Vse, ki za nasilje vedo ali so mu priča, pa pozivajo, da se ne obrnejo stran, ampak žrtvi ponudijo pomoč in pokličejo na številko 113. "Policisti smo se pripravljeni odzvati na vsakršno varnostno situacijo in ukrepati v najkrajšem možnem času,« so še zagotovili.

 

 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije