MURSKA SOBOTA

Prebivalci ogorčeni: pred očmi otrok prodajali kokain in heroin

Slovenski kriminalisti so zasegli ogromne količine droge.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Guliver, Getty Ages
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Guliver, Getty Ages

MURSKA SOBOTA – Kriminalisti sektorja kriminalistične policije uprave Murska Sobota so letos več mesecev na podlagi utemeljenih razlogov za sum zbirali obvestila in materialne dokaze proti osumljenim, ki so v tem časovnem obdobju iz koristoljubja v organizirani kriminalni združbi storili večje število kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje prepovedanih drog, nedovoljenih snovi v športu in predhodnih sestavin za njihovo izdelavo ter prometa z njimi, s tem da so vršili organizirano preprodajo prepovedanih drog, in sicer heroina in kokaina, poročajo na spletni strani Policije.

Organizirani hudodelski združbi sta delovali dolgoročno in dobro organizirano ter kontinuirano izvrševali kazniva dejanja. V navedenem obdobju so kriminalisti osumljenim dokazali storitev 74 kaznivih dejanj in izvedli 15 zasegov prepovedane droge.

Zasegli so 60 tisočakov vredno drogo

V času preiskovanja, vključno s hišnimi preiskavami, je bilo zaseženo 759 gramov prepovedane droge heroin, 35 gramov prepovedane droge kokain, 5.200 gramov prepovedane droge konoplja in 220 gramov konopljine paste (smole). Kriminalisti so tako v predkazenskem postopku, na podlagi zasegov droge in na podlagi drugih zbranih materialnih dokazov, osumljenim dokazali preprodajo več kot 100 g kokaina in več kot kilogram heroina. Vrednost omenjene količine prepovedane droge v ulični preprodaji znaša okrog 60.000 evrov.

Osmim osumljenim, starim od 21 do 55 let, je bila odvzeta prostost. Ti so bili v torek s kazensko ovadbo privedeni k preiskovalnemu sodniku okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je vsem osmim odredil pripor.

Vsi osumljeni so bili v preteklosti že obravnavani za istovrstna kazniva dejanja, prav tako pa so kriminalisti med preiskovanjem navedenih kaznivih dejanj ugotovili, da osumljeni za preprodajo in uživanje prepovedanih drog niso izbirali odročnih krajev, ampak so dejanja izvrševali v urbanih naseljih v neposredni bližini šol, javnih ustanov, na javnih krajih, kar je pri lokalnem prebivalstvu povzročalo zgražanje in strah.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije