Požar na težko dostopnem terenu zaprl cesto

Kljub številnim opozorilom mnogi še kar kurijo v naravi,
Fotografija: Poleg zdravstvenega osebja in policije so gasilci te dni med najbolj obremenjenimi (simbolična fotografija). FOTO: Roman Šipić, Delo
Odpri galerijo
Poleg zdravstvenega osebja in policije so gasilci te dni med najbolj obremenjenimi (simbolična fotografija). FOTO: Roman Šipić, Delo

V nedeljo malo pred 17. uro so bili policisti obveščeni o požaru na poraščenem in težko dostopnem skalnatem pobočju na območju Koritnice v Baški grapi. Ko je domačin na pobočju Kuka pod Koriško goro čistil gozdno pot, je zakuril suho vejevje. Ogenj mu je ušel izpod nadzora, zato je na pomoč poklical gasilce.

Požar na površini približno 100 x 100 metrov blizu regionalne ceste so gasili gasilci PGD Grahovo ob Bači, Podbrdo, Ponikve-Planota, Most na Soči, Rut-Grant in Tolmin. Požar je bil tudi v večernih urah in v zgodnjih jutranjih
urah še aktiven. Prav tako je s požarišča na vozišče padlo več kamnov, zato je bila regionalna cesta Koritnica–Podbrdo zaprta.

Gasilci in policisti pozivajo k upoštevanju prepovedi

Gasilci so čez noč postavili požarno stražo. Danes zjutraj je bila cesta ponovno odprta za promet. Zoper moškega bodo tolminski policisti zaradi kršitve določil uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju ustrezno ukrepali.

Ob tem policisti in gasilci ponovno opozarjajo, naj se ljudje držijo prepovedi kurjenja v naravi. Policisti in gasilci so namreč poleg medicinskega osebja med najbolj obremenjenimi službami na področju preprečevanja širjenja epidemije. 

Od 20. marca 2020 je bila od Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje razglašena velika požarna ogroženost naravnega okolja na območju celotne države. Razglas ne velja za območja s snežno odejo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije