VEČNI DERBI

Policisti po derbiju v Ljudskem vrtu polne roke dela z navijači (FOTO)

Med tekmo so navijači lomili in metali stole na nogometno igrišče, uporabili so tudi pirotehniko.
Fotografija: Nogomet Maribor in Olimpija. FOTO: Marko Vanovsek
Odpri galerijo
Nogomet Maribor in Olimpija. FOTO: Marko Vanovsek

Mariborski stadion Ljudski vrt je popoldne gostil večni nogometni derbi med Mariborom in Olimpijo, ki ga je dobil prvi z 2:0. Kot običajno ob dvobojih teh dveh ekip je spet imela nekaj dela policija, predvsem zaradi pirotehnike in uničevanja lastnine.

FOTO: Marko Vanovsek
FOTO: Marko Vanovsek

Kot so poročili s policije, si je tekmo ogledalo približno 9600 gledalcev, od tega je bilo okoli 650 navijačev navijaške skupine Viole in okoli 300 organiziranih gostujočih navijačev navijaške skupine Green Dragons. Slednje je spremljalo še približno 200 drugih podpornikov zeleno-bele zasedbe iz Ljubljane.

FOTO: Marko Vanovsek
FOTO: Marko Vanovsek

Policija je pojasnila, da bodo zaradi zasežene pirotehnike zoper štiri kršitelje podali obdolžilne predloge pristojnemu sodišču. Zaradi večkratne uporabe pirotehničnih sredstev na nogometni tekmi bo prekrškovni organ zoper organizatorja uvedel hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

FOTO: Marko Vanovsek
FOTO: Marko Vanovsek

»Med tekmo so navijači lomili in metali stole na nogometno igrišče (po doslej znanih podatkih je bilo uničenih okrog 100 stolov) ter tudi proti policistom. Poškodovanih je tudi nekaj ograj. V zvezi s tem policisti obravnavajo kaznivo dejanje poškodovanja tuje stvari. Nekateri navijači so ograjo tudi preskočili. Zoper njih so bila uporabljena prisilna sredstva,« so zapisali pri policiji v sporočilu za javnost.

FOTO: Marko Vanovsek
FOTO: Marko Vanovsek

Zaradi uporabe pirotehničnih sredstev so dvema osebama izdali plačilni nalog, obravnavali pa so tudi moškega, ki ni upošteval navodil varnostnika in je stopil na igrišče. Temu so izdali plačilni nalog in mu prepovedali udeležbo na športnih prireditvah.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije